Acasă Actualitate Scandalul Cathedral Plaza ar putea costa scump România

Scandalul Cathedral Plaza ar putea costa scump România

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul PSD Victor Boștinaru a declarat ieri, într-o conferință de presă, că există posibilitatea ca statul român să fie penalizat financiar pentru că nu a pus în aplicare prevederile directivei europene referitoare la patrimoniul cultural, în cazul Cathedral Plaza.
"Autoritățile române trebuie să ia foarte în serios posibilitatea ca statul român să fie penalizat pentru aceste neglijențe", a precizat Victor Boștinaru.
Europarlamentarul PSD a menționat totodată că episcopul Catedralei catolice "Sfântul Iosif" va fi audiat la Bruxelles, în 10 septembrie, de către Comisia de petiții și Comisia de cultură din Parlamentul European, reunite în ședință comună, în legătură cu proiectul Cathedral Plaza.
Boștinaru a invitat reprezentanții autorităților române să trateze cu cea mai mare responsabilitate acest subiect, întrucât s-ar putea ajunge la o "soluție halucinantă", respectiv aceea ca statul român să fie penalizat financiar.
El a arătat că penalizarea statului român ar surveni ca urmare a încălcării directivei europene referitoare la patrimoniul cultural, directivă care este transpunerea juridică a Convenției de la Cartagina și care este parte a dreptului intern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.