Acasă Actualitate Scandalurile de coruptie zguduie Politia Romana

Scandalurile de coruptie zguduie Politia Romana

DISTRIBUIȚI

Un fost politist din Gorj a declarat ca a inmatriculat masini furate la ordinul superiorilor sai, iar un colonel de la IJP Neamt spune ca avansarile se fac pe criterii clientelare.

Coruptia care domneste in Politia Romina incepe, incet, dar sigur sa iasa la lumina. In cadrul unui proces ce are loc la Tribunalul Militar, Gheorghe Nimara, fost subofiter de politie si actual pensionar, a relatat ca, la inceputul anului 1997, unul dintre sefii sai, capitanul Renti Calinescu, i-a solicitat inmatricularea a doua masini de lux pe numele lui Sorin Beuran, actele prezentate fiind in regula. Politistul Nimara l-ar fi intrebat pe Beuran de unde are bani sa-si cumpere astfel de masina, iar acesta i-a raspuns ca are o sora in Germania. ?Än martie-aprilie 1997, locotenent-colonelul Dumitru Milosteanu l-a chemat si i-a ordonat sa caute si sa-i comunice cite dosare de inmatriculari de masini exista pe numele lui Beuran , deoarece ii cere Serviciul de Combatere a Coruptiei si Crimei Organizate (SCCCO) IPJ Gorj o informare. Astfel, s-a constat inscrierea pe numele lui Sorin Beuran a 12 autoturisme de lux aduse din strainatate. Gheorghe Nimara a inregistrat sase dintre aceste masini. Dosarele respective s-au ratacit. -Nu stiu in ce imprejurari au disparut-, a spus martorul. Acelasi Nimara a spus ca nu a stiut de la inceput ca autoturismele ar fi fost -in neregula- si ca a executat ceea ce i s-a spus de catre sefi. ?Än acest caz sint judecate opt persoane, printre care trei ofiteri din Serviciul Politiei Rutiere Gorj, care au primit importante sume de bani pentru inmatricularea a 43 de autoturisme de lux. Locotenent-colonelul (r) Dumitru Milosteanu si capitanii (r) Serghiuta Renti Calinescu si Alexandru Marin sint judecati pentru luare de mita, abuz in serviciu, fals si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Alaturi de cei trei ofiteri mai sint judecati sergentul major (r) Gheorghe Stoichita, Cornel Marin Milan, zis -Benzinaru-, Mielu Paraschiv, zis -Misu-, Sorin Beuran si Claudiu Stroe, zis -aArpe-.

Scandal in IJP Neamt de Ziua Politiei

Cea de-a 72-a aniversare a Zilei Politiei Romane a fost una de pomina. Dupa ce s-a dat citire mesajelor adresate Politiei Romane de citre presedintele Ion Iliescu, prim ministrul Adrian Nastase si ministrul de Interne Ioan Rus, un ofiter din cadrul Serviciului de cercetari penale, lt. col. Nistor Carbunaru, a iesit la rampa si a dat frau liber nemultumirilor politistilor nemteni, soptite de acestia doar pe la colturi. Curajul de care a dat dovada lt. col Nistor Carbunaru a luat prin surprindere oficialitatile orasului, care se asteptau sa asiste ca de obicei la o plictisitoare avansare in sala de protocol. Dupa ce si-a exprimat nemultumirea cu privire la ceea ce s-a intimplat in Politia Romani dupi Revolutie lt. col. Nistor Cirbunaru, cunoscut ca unul dintre cei mai buni anchetatori ai IJP Neamt, a enumerat o serie de nemultumiri ale politistilor nemteni. – O problema pe care ar trebui s-o cunoasca toata lumea este aceea privind modul clientelar in care se acorda grade de mai bine de zece ani in aceasta institutie. Si de aceasta data avansarea s-a facut direct de la Bucuresti si nu de aici din mijlocul nostru. Au devenit aceste grade un fel de acte de comert. Daca cuiva ii este rusine sa spuna acest lucru, eu am curajul sa-l fac-, a declarat lt. col. Nistor Carbunaru.

A doua problema ridicata de acesta a fost in legatura cu activitatea unitatii 0962 (fosta doi si un sfert), condusa pina de curand de renumitul colonel Ion Ouatu, care a fost demis dupa scandalul Grecea. -Cred ca trebuie puse la punct anumite aspecte legate de aceasta unitate. Sint ani de zile de cind unitatea 0962 este un fel de pravalie. Aceasta unitate dezinformeaza efectiv conducerea Ministerului de Interne. Ceea ce s-a intimplat recent este elocvent. De doua ori au fost trimisi ofiteri sa faca verificari pentru niste aberatii inaintate la Minister-, a declarat lt. col. Nistor Carbunaru, care a mai cerut conducerii IJP Neamt sa-i raspunda la raportul pe care l-a facut in legatura cu o audienta la ministrul de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.