Home Actualitate Se cere intervenția CSM după ce premierul și ministrul de interne au...

Se cere intervenția CSM după ce premierul și ministrul de interne au declarat că decizia de condamnare a lui Dragnea este una politizată

DISTRIBUIŢI

Judecătorul Cristi Danileț cere intervenția CSM după comentariile formulate de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, și premierul României, Viorica Dăncilă, referitoare la decizia de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare dispusă în cazul lui Liviu Dragnea.

„Primul ministru al țării a declarat că sentința pronunțată ieri este una arbitrară. Ministrul de interne a declarat că hotărârea este una politizată și impiedică reformarea statului real. Eu cred că este necesar ca CSM să reacționeze de urgență, punând capăt acestor atacuri la adresa judecătorilor supremi. Iar pentru cine nu știe: reforma justiției s-a făcut în 2004-2005 și așa am fost primiți în UE. Ce se face acum nu are nicio legătură cu reforma”, a scris judecătorul Cristi Danileț pe Facebook.

Și fostul ministru al Justiției, Raluca Prună a comentat: „Ce fel de tara este cea in care premierul Dancila spune ca hotararea celei inalte instante, data de judecatori in temeiul legii, este politizata? Este tara lui Dragnea, in care ministrul justitiei e profesorul de drept penal Toader si Curtea Constitutionala spune ca ministrul are putere de decizie asupra activitatii procurorilor. Intelegeti de ce e grava decizia CCR?”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.