Home Actualitate Se crede cel mai bun ministru din lume dar a fost încolțit...

Se crede cel mai bun ministru din lume dar a fost încolțit de ceferiști

DISTRIBUIŢI

Ceferiștii se alătură protestului național. După profesori și cadre medicale, la această oră au ieșit în stradă și angajații căilor ferate. Aceștia cer majorări salariale și investiții în infrastructură.

Potrivit principalelor revendicări, ceferiștii cer o creștere a salariilor cu 25% prin aplicarea legii privind majorarea salariilor, dar și investiții în infrastructura feroviară. Potrivit legii, de la 1 iulie, angajații din sectorul feroviar ar trebui să aibă salarii mărite de la 1 iulie, însă Guvernul nu a alocat bani pentru majorări și nici pentru reparații, spun sindicaliștii.

„Un mecanic debutant are un salariul minim pe economie, în condițiile în care în toată UE salariile mecanicilor sunt între 3.000 și 5.000 euro. Nu mai avem nici bani pentru piese de schimb la locomotivele și vagoanele pe care le avem în parcurs, vine sezonul estival, nu mai vrem să fim înjurați. Mai multe locomotive se defectează decât cele care se repară”, a spus preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.