Home Actualitate Secretara directorului bursei de energie, reținută pentru înșelăciune

Secretara directorului bursei de energie, reținută pentru înșelăciune

DISTRIBUIŢI

Secretara directorului general al OPCOM, operatorul pieței de energie electrică și gaze naturale, a fost reținută, împreună cu alte trei persoane, după ce ar fi emis mai multe adeverințe de salariu false, care au fost folosite pentru înșelarea unor unități bancare, potrivit unor surse din Poliție.

Secretara directorului general al societății OPCOM, Margareta Stancu, ar fi falsificat mai multe adeverințe de salariu, pe care i le-ar fi dat apoi prietenului ei, Cătălin Urs , în vârstă de 25 de ani. Ulterior, documentele au fost folosite de apropiați ai lui Urs, care au reușit să înșele cinci unități bancare, de la care au obținut credite în valoare totală de peste 300.000 de lei.

Grupul, format din patru bărbați și șapte femei, era în atenția anchetatorilor încă din luna februarie. Pentru destructurarea grupului infracțional, polițiștii bucureșteni, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, au pus în executare, marți, 11 mandate de aducere.

„Una dintre persoane, profitând de calitatea de secretară la o societate comercială, ar fi întocmit în fals mai multe adeverințe, folosind ștampila unității, iar în baza acestor documente, o altă persoană ar fi întocmit în fals înscrisuri sub semnătură privată, cooptând titulari de credite și giranți”, arată miercuri Poliția Capitalei, într-un comunicat. Anchetatorii au reținut patru persoane, între care Margareta Stancu și Cătălin Urs, care urmează să fie prezentate în fața instanței Judecătoriei Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Acțiunea a fost făcută cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.