Acasă Actualitate Secureanu condamnat la închisoare cu executare în dosarul al doilea

Secureanu condamnat la închisoare cu executare în dosarul al doilea

DISTRIBUIȚI

Fostul director al Spitalului ”Malaxa”, Florin Secureanu, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 10 luni închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a făcut plăţi nelegale către o firmă care a vândut spitalului produse fictive sau la suprapreţ. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Secureanu a primit două pedepse de 3 ani şi două de 2 ani şi 9 luni, acestea au fost contopite şi, prin adăugarea unui spor, a rezultat o condamnare de 5 ani şi 10 luni.
În acelaşi dosar a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare Ionuţ Valentin Tănase, reprezentantul firmei care făcea afaceri cu spitalul condus de Florin Secureanu.

Pe latură civilă, Florin Secureanu a fost obligat de judecători să plătească Spitalului Malaxa daune de 482.815 lei, iar în solidar cu Ionuţ Valentin Tănase suma de peste 270.000 lei.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul Secureanu Florin – Adrian și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București și ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt inculpat.
Concret, banii respectivi ar fi fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale) cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei.

Secureanu mai are un dosar pe rolul instanțelor pentru o delapidare de 2 milioane de Euro. Detalii AICI

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Sentinta magistratilor o apreciez ca avand o consecinta negativa in planul prevenirii acestor infractiuni, in sensul ca actualii manageri de unitati sanitare vor fi incurajati de clementa justitiei.
    Iar pe se alta parte te intrebi de ce nu au fost instituite masuri de sanctiune financiare extrem de bine tintite, de la confiscarea tuturor bunurilor materiale, financiare pana la interzicerea definitiva a acestui personaj de a ma lucra intr-o functie publica in statul numit Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.