Acasă Actualitate Șeful Asociației Producătorilor de Medicamente Generice a fost numit președinte al Casei...

Șeful Asociației Producătorilor de Medicamente Generice a fost numit președinte al Casei Naționale de Sănătate

DISTRIBUIȚI

Laurențiu-Teodor Mihai a fost numit în funcția de membru al Consiliului de Administrație și de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), printr-o decizie a prim-ministrului Mihai Tudose.
Decizia a fost publicată miercuri seară în Monitorul Oficial.

În 18 octombrie, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) i-a solicitat premierului Mihai Tudose demiterea ministrului Sănătății, Florian Bodog, și a președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Răzvan Vulcănescu, pentru încălcarea programului de guvernare și promovarea unor politici de sănătate în detrimentul pacientului.

„Este inacceptabil ca, în timp ce pacienții nu mai găsesc medicamente generice cu preț redus din cauza taxei clawback sau le găsesc la prețuri ce necesită coplată, oficiali de rang înalt să susțină că taxa clawback nu a crescut în ultimul an, că este la un nivel ‘rezonabil’, iar bugetul alocat consumului de medicamente s-ar fi dublat în ultimii ani”, a declarat Laurențiu Mihai, director executiv al APMGR, potrivit unui comunicat al asociației.

Laurentiu Mihai este doctor in sanatate publica (specializat in medicina de familie), avand o extinsa experienta in management sanitar. Este director executiv al APMGR din mai 2011, perioada in care a promovat necesitatea asigurarii accesului la tratament farmaceutic, la preturi accesibile, pentru un numar cat mai mare de pacienti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.