Acasă Actualitate Șeful de la Spălarea Banilor a spălat 640.000 de lei

Șeful de la Spălarea Banilor a spălat 640.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Astăzi, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice-I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează o percheziţie domiciliară, în municipiul Râmnicu Vâlcea la domiciliul lui Laurențiu Baranga, Directorul General al Oficiului Spălării Banilor.

Percheziția se desfăşoară la domiciliul declarat al acestuia care e cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Operaţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Baranga este cercetat pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. În baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt.

Escrocul și-a falsificat diploma de bacalaureat la vârsta de 32 de ani.  La 41 de ani, Baranga a absolvit Management la Ecologică.

Din 2012 nerușinatul este conferențiar universitar la Facultatea de Științe și Inginerie „Alexandria” de la UniVersitatea Valahia din Târgoviște iar  din 2016 este membru ARACIS, având atribuții în evaluarea programelor de studii și a instituțiilor de învățământ superior.

El a fost numit președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în septembrie 2020 de premierul Ludovic Orban.

În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză. Cum banii provin din infracțiunea de înșelăciune, conform definiției din Legea privind spălarea banilor, Baranga a spălat acești bani.

Baranga a avansat pe așa-zisă linie masonică.

5 COMENTARII

  1. Felicitari organelor de poilitie si celor de la parchet pentru curajul de a ataca subiectul mafiei gulerelor albe din structurile sapututu asociatiile de tip ocult.
    Nu inteleg cum doctorul in stiinte militare si politice, domnul ambasador GEORGE CRISTIAN MAIOR, pozitia 193 in loja masonica din Romania, a fost pacalit de un excroc fara diploma de bacalureat si pe care, cel mai probabil l a promovat si sustinut pe functiiile sensibile din statul roman .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.