Acasă Actualitate Laurențiu Baranga, escrocul care conducea ONPCSB, a fost reținut de procurori

Laurențiu Baranga, escrocul care conducea ONPCSB, a fost reținut de procurori

DISTRIBUIȚI

UPDATE: Baranga a fost arestat la domiciliu. Decizia nu este definitivă.

Președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, a fost reținut pentru 24 de ore. El este acuzat că și-a falsificat documentele de studii pentru a obține funcții.

Laurențiu Baranga, șeful Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, și-a luat diploma de bacalaureat la vârsta de 32 de ani. Anchetatorii spun că, de fapt, el și-ar fi falsificat această diplomă, motiv pentru care au descins, sâmbătă dimineață, la locuința lui. La 41 de ani, Baranga a absolvit Management la Ecologică.

Baranga este cercetat pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. În baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt.

Escrocul și-a falsificat diploma de bacalaureat la vârsta de 32 de ani.  La 41 de ani, Baranga a absolvit Management la Ecologică.

Din 2012 impostorul este conferențiar universitar la Facultatea de Științe și Inginerie „Alexandria” de la Universitatea Valahia din Târgoviște iar  din 2016 este membru ARACIS, având atribuții în evaluarea programelor de studii și a instituțiilor de învățământ superior.

El a fost numit președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor în septembrie 2020 de premierul Ludovic Orban.

În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză. Cum banii provin din infracțiunea de înșelăciune, conform definiției din Legea privind spălarea banilor, Baranga a spălat acești bani.

Baranga a avansat pe așa-zisă linie masonică.

9 COMENTARII

 1. Așa și? Îi dă 2 ani si 8 luni cu suspendare cum i-a dat și lui Carasol Marius Dănuț ăla cu diploma falsă de la Transelectrica după ce și-a angajat toate pilele și relațiile în companie.

   • Și credeți că se rezolvă ceva? S-a mai scris despre angajări ilegale pile ale lui Rusu Adrian Constantin, sunt bine mersi cu salarii spre maxim cu atribuții minime, spor de periculozitate

   • Si pe cei pe care ia numit in diferite functii cat a fost el sef nu ii verifica nimeneni pentru ca tipul asta nu a progresat in cariera pe baza de cunostinte ci de relatii si spaga(a fost descuraret cum se mai zice)si daca el a”investit”in cariera lui a trebuit sa isi recupereze banul cu profit,la fel ar trebui retestati si detinatori de diplome universitare,macar aia de la specialitatea unde el era conferentiar universitar,daca nu de la toate specialitatile pentru ca stiti cum este”eu sunt conferentiar universitar la geografie de exemplu dar indifirent la ce alt profil studiezi tu studentule vii cu banu la mine si eu iti rezolv problemele”,nu acuza nimeni nici un student ca a dat spaga este doar o verificare de care nici un absolvent care a invatat nu are dece sa se teama.

 2. Felicitari organelor de politie si procurorilor care au documentat acest caz clasic de coruptie institutionalizata. Ar fi iteresant daca anchetatorii si ar extinde un pic domeniul de investigare si pe langa persoanale cu functiii de decizie care l au acoperit legal. Concret, cum si cine i a acordat acestui personaj avizele legale, ce generali au beneficiat de serviciile acestuia .

  • Da ma felicitari politistilor pentru ca le-au trebuit 11 ani sa descopere un falsificator de acte pentru ca dupa parerea ta normal ar fi fost sa descopere falsul dupa 50 de ani,sau mai bine niciodata caci politisti nu sunt platiti cu salarii uriase raportat la cei ce muncesc in Romania pentru asa ceva si mai au si alte drepturi in timpul munci si pensie de servici dupa ca ies la pensie la 45 de ani datorita munci”deosebit de grele” pe care au avuto.
   Defapt toate drepturile astea nu le au pentru ca este greu sa fii politist si nu se gasesc oameni cand se fac inscrieri la scolile de politie sau academie,ba din contra au fost peste 20 de candidati pe loc in fiecare an cand sau facut inscrieri si intamplator copiii de politisti au intrat mereu la fel ca si copiii de preoti la seminarul theologic sau ca odraslele parlamentarilor care au intinerit clasa politica din Romania.

 3. Foarte bun comentariul domnului MIRON MITREA de la postul tv Realitatea Plus din aceasta seara, practic il descrie pe acest personaj BARANGA ca este exact este tipologia de personaj caracterial si profesional care este promovata de structurile de forta din statul roman sau direct spus de masonerie.
  Baranga recunoaste citez ca a intrat in adormire din anul 2010, inchei citatul, iar daca investigatorii sau ziaristii ar intreba ce este acest termen, poate ca ar trebuie intrebat masonul numar 193 din loja, respectiv ambasadorul , profesorul de securitate nationala GEORGE CRISTIAN MAIOR.
  Sa presupunem ca fratele in masonerie, GEORGE CRISTIAN MAIOR nu ar fi stiut ipotetic nimic de cariera fultiminant a lui BARANGA, intrebarea urmatoare este fireasca . Te a pacalit sau nu Baranga …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.