Acasă Actualitate Seful Finantelor Publice Locale Iasi, acuzat pentru luare de mita, a fost...

Seful Finantelor Publice Locale Iasi, acuzat pentru luare de mita, a fost dat afara de la -Moldomobila- pentru furt

DISTRIBUIȚI

Arestarea Georgetei Stirbu, dupa ce a fost prinsa in flagrant de politisti in momentul in care a acceptat mita un lantisor de aur de circa 15 grame, a auncat in aer Primaria Iasiului. -Georgeta Stirbu are un salariu net de aproximativ 20 milioane de lei. Nu stiu ce a determinat-o sa actioneze in acest fel, insa stiu ca, daca nu este foc, nu iese fum. Probabil ca era o practica obisnuita, dar ramane ca politistii sa stabileasca cu exactitate ceea ce s-a intamplat-, spune primarul Constantin Simirad. Toata lumea ii recunoaste calitatile profesionale, insa putini stiu ca Georgeta Stirbu are un trecut nu prea curat.

Georgeta Stirbu a castigat concursul pentru postul de director al Directiei Finantelor Publice Locale in luna noiembrie 1998. Dupa absolvirea Facultatii de Stiinte Economice Iasi, in 1980, a lucrat la SC -Moldomobila- SA pana in 1997. A ocupat functia de vicepresedinte la CECCAR (Corpul Expertilor si Contabililor Autorizati din Romania) – Filiala Iasi. La Primaria Iasi a venit din postul de director economic al SC -Smarald- SRL. In trecutul sau de director economic al SC -Moldobila-, Georgeta Stirbu a fost acuzata de conducerea fabricii de furtul unui set de mobila din depozit. Ea venea la Primarie dupa o desfacere a contractului de munca cu litera -i-, ceea ce, conform Codului Muncii, inseamna cea mai drastica masura luata impotriva unui angajat. Conducerea -Moldomobila- a decis, in aprilie 1997, demiterea ei din functie. Georgeta Stirbu s-a judecat cu -Moldomobila- pentru a-si recapata onoarea pierduta si pentru a demonstra ca i s-a desfacut pe nedrept contractul de munca cu litera -i-. Faptele de care a fost acuzata s-au petrecut in perioada septembrie 1996 – aprilie 1997. Economista a vrut sa schimbe mobila veche din casa cu una noua de la fabrica si a luat de la magazie o garnitura de mobila extrem de scumpa la un pret infim, de 1.131.972 de lei, de cinci ori mai mic decat cel din magazin. Conducerea societatii -Moldomobila- a sustinut ca Georgeta Stirbu avea influenta directa asupra Biroului -Preturi-. La acest birou a aparut o lista cu preturi modificate, despre care s-a spus ca a fost scrisa chiar de mana directorului economic. Georgeta Stirbu a sustinut ca totul a fost o inscenare menita sa o discrediteze. Pentru a scapa de acuzatia de furt, Georgeta Stirbu a achitat diferenta de pret imputata de conducerea fabricii. Ea s-a judecat mai multi ani cu administratia de la -Moldomobila-, in final obtinand o sentinta favorabila.

Georgeta Stirbu, directorul Directiei Finantelor Publice Locale (DFPL), a fost arestata, la sfarsitul saptamanii, sub acuzatia de luare de mita. Politistii au oragnizat un flagrant, dupa ce Trifan Isari, un cetatean care locuieste in Strada Clopotari (cartierul Nicolina II), a depus o plangere impotriva ei la Parchet. Isari spune ca i-a mai dat o pereche de cercei de aur ca sa nu-i demoleze garajul.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au emis pe numele ei un mandat de arestare de cinci zile.

Radu Burlacu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.