Acasă Actualitate Seful Politiei Transporturi, Mircea Bot, se apara in dosarul -Portbagajul-, acuzandu-si fostii...

Seful Politiei Transporturi, Mircea Bot, se apara in dosarul -Portbagajul-, acuzandu-si fostii sefi

DISTRIBUIȚI

Celebrul caz -Porbagajul- a revenit spectaculos in atentia opiniei publice, generalul Mircea Bot, lansind o serie de declaratii soc, prin care acuza fosta conducerea ministerului de a fi avut -interese comune cu cele ale infractorului Bucurenciu-.

Noua serie de dezvaluiri a fost facuta in cadrul conferintei de presa saptaminale a Ministerului de Interne, in prezenta prim-loctiitorului ministrului de interne, generalul Toma Zaharia. Gestul generalului este greu de explicat, mai ales ca de la declasarea cercetarii in acest dosar a trecut foarte mult timp. Mai mult, daca acuzatiile aduse au o baza reala, se pune intrebarea de ce MI-ul nu a luat nici un fel de pozitie si mai ales, de ce nu a deschis o ancheta prin care sa verifice implicare fostului ministru de interne, Dudu Ionescu? In acest context, nu ne-ar mira ca atacul lui Bot sa fie o mutare de prevenire, simtind ca i se pregateste ceva. Altfel, am putea spune ca generalul Bot s-a trezit si el, hodoronc-tronc, sa mai dea niste declaratii incendiare.

Dudu si adjunctii sai…

La proape doi ani de la declansarea scandalului, seful Politie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Politiei, a declarat ca schimbarea sa din functia de sef al Politiei Capitalei s-a datorat faptului ca -interesele infractorului Mihai Bucurenciu au coincis cu cele ale conduceri de la acea data a MI-ului-. Astfel, Bot a afirmat ca in urma intilnirii pe care Mihai Bucurenciu a avut-o cu fostul ministru de Interne, Dudu Ionescu, dosarul privind cercetarea acestuia a fost luat de la Politia Capitalei si trasferat la Directia de Combatere a Crimei Organizate unde a foast ingropat. Potrivit generalului Bot, fostul ministru Dudu Ionescu si adjunctii sai ar fi fost incomodati de faptul ca el se declarase hotarit sa faca lumina in cazul furtului a aproape jumatate de milion de dolari, din portabagajul masinii omului de afaceri Mihai Bucurenciu.

Totodata, generalul afirma ca la audienta acordata de Dudu Ionescu lui Bucurenciu a luat parte si fostul primar al sectorului 6, Dinuta care, potrivit lui Mircea Bot, i-a aprobat lui Bucurenciu amplasarea, pe raza sectorului, a mai multor chioscuri construite de una din firmele sale. Aceste chioscuri erau vindute de omul de afaceri cu sume cuprinse intre 1.500 si 40.000 de dolari, venituri care nu au fost insa declarate.

Generalul Bot a mai afirmat ca, dupa intilnirea pe care Bucurenciu a avut-o cu fostul ministru de Interne, acesta ar fi declarat unor apropiati, in discoteca pe care o detine in Complexul Studentesc Regie: -L-am aranjat pe Bot, am spus ca banii sint la el-, adaugind ca generalul va fi schimbat din functie. -Inainte de a fi schimbat din functia de sef al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, tocmai incepusem sa facem lumina in doua cazuri de omoruri executate la comanda-, a adaugat Bot.

Activitatile comerciale ale lui Bucurenciu continua si in acest moment, Bot afirmind ca acesta este, in continuare patronul discotecii -Club 99- si a restaurantului Umbrelute. -Cu toate ca acest asa-zis restaurant este construit tot din termopan, nu a fost nici acum demolat. Bucurenciu da ordine celor care se ocupa de afacerile sale, acestia trimitindu-i regulat bani-, a adaugat Mircea Bot.

Caseta nevinovatiei

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, fostul sef al Politiei Capitalei a declarat ca Alexandru Ilie, mai cunoscut sub numele -Sandu Geamanu-, arestat in dosarul -Portbagajul- pentru complicitate cu Mihai Bucurenciu, a oferit 50.000 de dolari unui alt infractor pentru ca acesta sa il asasineze. Generalul a pus, in acest sens, la dispozitia presei o caseta audio pe care sustine ca este inregistrata o discutie intre cel care ar fi trebuit sa primeasca banii si o alta persoana.

– – Ghita, iti dau 50.000 de dolari, sa moara, sa faca, nici nu te apuci pina nu vezi banii, sa-l faci pe Bot. Daca mi-a zis sa-l fac pe Bot! (…)

– Daca-i sonat …de ce facea apel la tine si nu la Iuri?

– Pai, Iuri am impresia ca nu face mortaciuni la comanda. Si sa-ti zic acuma ce-mi spune mie avocata. Deci ma-intilnesc cu ea si zice bai, <prieten> de-al Politiei, mi-a zis ca face mortaciuni la comanda, deci eu vorbesc cu Gemenii si cu tine-, se poate auzi pe caseta pusa la dispozitie de seful Politiei Transporturi.

Generalul Bot si-a justificat actiunea afirmind ca a fost deranjat de decalartiile facute in mass-media de catre Mihai Bucurenciu, si a simtit nevoia sa puna lucrurile la punct.

Vizat, Dudu Ionescu, il ameninta voalat pe Bot

Raspunzind acuzatiilor formulate fostul ministru de Interne, Constantin Dudu Ionescu, a declarat ca motivele reale care au condus la schimbarea generalului Bot din functia de sef al Politiei Capitalei nu au nici o legatura cu Bucurenciu, aceasta masura fiind luata in urma prezentarii concluziilor unui control. – Ar fi bine ca generalul Bot sa faca un efort de memorie si sa-si amintesca ca a fost schimbat din functie la mai mult de sase luni de la declasarea scandalului cu Bucurenciu.

Inlocuirea din functie s-a produs in urma prezentarii concluziilor comisiei care a analizat activitatea DGPMB si care a constatat grave deficiente. Ar fi pacat pentru Mircea Bot ca cineva sa enumere adevaratele motive ale schimbarii sale. La vremea respeciva, incercind sa-l protejez, am afirmat ca a obosit. Este pentru ultima oara cind ii mai raspund prin intermediul mass-media generalului Bot, urmind ca data viitoare sa ne vedem la tribunal-, a adaugat Dudu Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.