Acasă Actualitate Senatul refuză să voteze ridicarea imunității lui Tăriceanu ca să se prescrie...

Senatul refuză să voteze ridicarea imunității lui Tăriceanu ca să se prescrie mita de 800.000 USD luată de la Fujitsu când era prim-ministru

DISTRIBUIȚI

DNA îl acuză pe Tăriceanu că, în mod indirect, în perioada 2007-2008, a primit o mită în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanții companiei austriece Fujitsu-Siemens, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției de premier, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie. Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul lui Tăriceanu, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore, pentru servicii prestate în campania electorală.
Cererea de ridicare a imunității parlamentare zace la Comisia juridică a Senatului de 5 luni iar astăzi luarea unei decizii a fost amânată din nou.
Fost ministru al justiției și fost procuror, senatorul PSD Robert Cazanciuc a grăit ca o slugă a infractorilor după ce ședința comisiei juridice a Senatului a fost amânată, marți, din cauza absențelor de la PSD-ALDE.

„Dacă vă uitați pe ordinea de zi a Senatului, o să vedeți că ele se desfășoară în același timp de foarte multe ori și mulți colegi din Comisia Juridică sunt membri și în alte comisii. Pur și simplu despre asta a fost vorba. Nu e o prezență obligatorie, fiecare merge la comisie în funcție de priorități. Dacă au fost alte comisii, ei au decis să meargă….De ce ar fi o prioritate acest raport? Adică ar trebui să punem în primul rând dosarele penale sau tot ceea ce așteaptă oamenii de la noi? Deci, dosarul penal este prioritatea Comisiei Juridice, nu știu?! Prioritare sunt legile așteptate de cetățeni ca să le facă viața mai bună. Ce lege am încălcat?”, a spus Robert Cazanciuc, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă vom avea un raport până la începerea campaniei electorale, Cazanciuc a spus: „Deci o să avem din nou această discuție la proxima ședință”.

Miza acestei amânări continue este ca faptele lui Tăriceanu să se prescrie. Conform legii în vigoare astăzi, fapta lui Tăriceanu de luare de mită s-ar prescrie în 2028 (2008+10 ani*2). Dacă Dăncilă modifică legislația prin OUG, conform proiectului de ordonanță de urgență conceput de Tudorel Toader termenul prescripției speciale s-ar fi împlinit deja în 2017 (2008+6 ani*1,5).

2 COMENTARII

  1. ACEST REFUZ IMPUNE DIZOLVAREA IMEDIATA A SENATULUI SI IMPLICIT A PARLAMENTULUI. NAROZII,TICALOSII, SFERTIDOCTII, BANDITII, PENALII ETC POLITRUCI TREBUIE INLOCUITI CU ELITE ADEVARATE SI OAMENI DE CARACTER DEVOTATI UNOR CAUZE NOBILE PENTRU DEZVOLTAREA POPORULUI SI A NATIUNII ROMANE.

  2. Mai Senatorilor nu vreti voi inpreuna ca colegi vostri deputati sa dati o lege care sa spuna ca justitia se face de catre juristi respectiv voi nu aveti caderea sa spuneti ce au voie sau pe cine au voie sa judece magistrati si ce nu.Si daca este legea asta care spune ca Justitia este independenta de ce va bagati voi nasul in borsul altora.Dragnea da ma o ordonanta de urgenta si desfiinteaza Ministerul Justitiei ca ii deranjeaza pe uni demnitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.