Acasă Actualitate Șerban Brădișteanu nu poate justifica 4 milioane de Euro. Banii vor fi...

Șerban Brădișteanu nu poate justifica 4 milioane de Euro. Banii vor fi confiscați

DISTRIBUIȚI

Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de confiscare de la Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiacă de la Spitalul Floreasca, a sumelor de 3.595.333 de euro şi 414.000 de dolari.

În septembrie 2008, ANI a dispus confiscarea sumelor amintite de la Şerban Brădişteanu, arătând că au fost obţinute nejustificat de către medic.

 

În faţa Comisiei de cercetare a averilor, reprezentanţii ANI au reuşit să demonstreze că Şerban Brădişteanu nu poate justifica, din veniturile declarate, sumele menționate.

istoric : Curtea de Apel Bucuresti a admis în ianuarie 2013 actiunea Agentiei Nationale de Integritate, care a contestat ordonanta de clasare a cazului emisa in martie 2011 de Comsia de verificare a averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Comisia constase prescrierea dreptului la actiune.

 Serban Bradisteanu invocase in fata comisiei exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, adica indeplinirea termenului de 3 ani in care se pot verifica declaratiile de avere si de interese. Agentia a atacat actul administrativ emis de Comisie, potrivit regulilor de procedura instituite prin Legea nr.554/2004 privind contenciosul administrativ si a acuzat faptul ca este pentru prima oara cand o astfel de Comisie se pronunta asupra unei exceptii.

ANI a cerut instantei, pe 15 septembrie 2008, confiscarea sumei de aproximativ 4 milioane de euro apartinand medicului Serban Alexandru Bradisteanu, bani ce ar fi fost obtinut in perioada 2000-2004 in care a detinut functia de senator PSD in Parlamentul Romaniei. De asemenea, ANI a mai constatat si existenti conflictului de interese in ceea ce priveste achizitionarea unor echipamente medicale, procedura in cadrul careia medicul Bradisteanu a detinut calitatea de presedinte al comisiei de licitatie. In legatura cu aceasta licitate, Bradisteanu a fost deferit justitiei pentru fapte de coruptie de catre Directia Natonala Anticoruptie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.