Acasă Actualitate Și totuși Sorin Ovidiu Freciu vorbește diicoteza, nu afacereza

Și totuși Sorin Ovidiu Freciu vorbește diicoteza, nu afacereza

DISTRIBUIȚI

Intervenind telefonic în emisiunea „Nașul“ de la B1TV de luni seara, Sorin Ovidiu Freciu (SOF), director la The Money Channel, fost coleg al lui Nicolae Popa la  Gelsor, a dezmințit categoric faptul că a fost reținut de DIICOT pe 7 decembrie 2009, zi în care nici măcar nu a fost la aeroport și nici nu a plecat din țară, subliniind că în 07.12.2009 și în 8 și 9 a fost la serviciu. Radu Moraru l-a întrebat  brusc: „Dar pe 6 decembrie?“. „Pe 6 decembrie m-am întors din America“, a recunoscut SOF. De asemenea, SOF a declarat că, la solicitarea scrisă a conducerii trustului Realitatea-Cațavencu, DIICOT a răspuns că domnia sa nu este parte a niciunui dosar penal aflat în lucru la Parchetul General.
Extraordinar! Deci ziarul „Curentul“ publica „pe surse“ în 15 decembrie 2009 că, în data de 07.12.2009, SOF a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni de către DIICOT și condus la Parchetul General, unde i s-a dat ordonanță de reținere pentru 24 de ore în dosarul deschis pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, și, în urma acceptului acestuia de a colabora cu anchetatorii, acesta nu a mai fost prezentat judecătorilor pentru mandat de arestare preventivă.
Și conducerea trustului nu l-a crezut pe cuvånt cånd le-a spus că nu e așa, odată ce acesta fusese la serviciu în datele de 7, 8, 9 decembrie etc? De ce a trimis o adresă la Parchetul General, dacă oricum nu au făcut-o publică și nici nu au trimis-o ziarului nostru pentru a o publica și pentru a-și apăra astfel imaginea lezată?
De altfel, SOF a recunoscut în emisiunea „Nașul“ că niciodată nu a trimis vreun drept la replica ziarului nostru, deși a considerat că imaginea i-a fost afectată în urma publicării articolului referitor la reținerea sa pe Otopeni. Și atunci, de ce a cerut Realitatea și pentru cine acest răspuns de la Parchet? S-a speriat Vîntu de ce am scris noi? Și dacă Parchetul a răspuns că nu este parte, asta nu înseamnă că nu poate fi martor împotriva sa. Oare chiar „conducerea“ Realitatea și-a închipuit că DIICOT îi va da un raport amănunțit asupra acestui subiect, mai ales că Vîntu fusese deja audiat în acest dosar, conform declarației avocatului acestuia, Marian Nazat, fiind dat în consemn la frontieră? Consemnul s-a realizat la cererea Parchetului, conform Mediafax. Nu credem că DIICOT dă martori în consemn, ci învinuiți/inculpați, nu-i așa, dle SOF(V)?
Dosarul privind favorizarea infractorului este anterior arestării lui Nicolae Popa în Indonezia, avånd în vedere că, așa cum am descris, polițiștii care l-au arestat pe Popa, în dimineața de 2 decembrie 2009, în Hotelul Grand Hyatt din Jakarta, aveau de la polițiștii romåni NUMĂRUL DE TELEFON MOBIL pe care acesta îl folosea în Indonezia. De altfel, SOV, arogant, declara, la cumpărarea decedatului „Cotidianul“ în 7.02.2006, „Domnul Nicolae Popa a fost condamnat în cazul FNI. Din nefericire. Domnul Nicolae Popa este unul dintre cei mai minunați prieteni pe care i-am avut vreodată. El plătește stupiditatea. A cui? Dacă-mi permiteți. Plătește stupiditatea, servilismul organelor de anchetă de la acea vreme. Mai țineți legătura cu el? Evident, e prietenul meu. El ce zice de condamnare? Exact ce spun și eu. Nu mă întrebați unde se află, că nu știu. Mă sună din cånd în cånd pe telefonul meu“.
Și se pare că organele de anchetă „servile și stupide“, așa cum le crede Vîntu, au așteptat 3 ani să-l sune Popa pe Vîntu și l-au prins „pe tehnică“: au identificat exact numărul de mobil al lui Popa. Număr de telefon care a dus imediat la arestarea lui Popa. Nasol!

Dovada legăturilor lui Freciu cu FNI

Și pentru că domnul Freciu a susținut că dånsul vorbește afacereza și nu diicoteza, în sensul că el nu are nicio legătură cu FNI, cu sume de bani rulate pentru Vîntu, ne-am gåndit să-i reîmprospătăm memoria:
1. Vă prezentăm numerele carnetelor de investitor ale lui SOF la FNI, preluate din expertiza judiciară și aflate în TABELUL  NOMINAL CUPRINZÅND INVESTITORII F.N.I. CU RĂSCUMPĂRĂRI SUPRAEVALUATE ȘI DIFERENȚE ÎNCASATE CARE TREBUIE RESTITUITE: 40.003.002406, 40.102.006835, 14.101.000099. Stați liniștiți, niciunul dintre cei care ar trebui să restituie cei 458 miliarde de lei identificați de experți, printre care și SOF, nu au restituit niciun leuț, ci plătim tot noi, romånii, din banii de la buget.
2. Vă prezentăm o situație întocmită de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar la lichidarea BRS din care reiese că în contul curent al lui SOV au fost transferați în anul 2001, fără documente justificative, peste 100 miliarde de lei (facsimil 4), bani care au plecat apoi cu semnătura lui SOF pe OPH (ordine de plată pe suport de hårtie) în diverse direcții, prin deja celebrele „bidonări“. Situația întocmită conține 28 de pagini de anexe din care am ales trei pagini la întåmplare pentru a arăta că SOF era împuternicit pe contul personal al lui SOV (facsimile 1, 2, 3). Se leagă acum, domnule Freciu? Sau te leagă?

P.S. Precizăm că ieri dimineață am solicitat domnului Freciu să ne trimită adresa DIICOT, dar, din păcate, pånă la închiderea ediției nu am primit-o. Dacă nu a rătăcit-o, o să v-o prezentăm atunci cånd va avea amabilitatea să ne trimită adresa DIICOT.
Și pentru că ne-ați acuzat de lipsă de deontologie pentru faptul că nu v-am sunat să vă întrebăm dacă e adevărat, vă reamintim că faza de urmărire penală este nepublică, așa ca nici dacă ați vrea să strigați în gura mare: „M-au reținut și m-au presat să-l dau în gåt pe Vîntu!“, n-ați putea să o faceți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.