Home Actualitate Sindicatele din penitenciare l-au denunțat pe ministrul Apărării Naţionale (MApN) pentru abuz...

Sindicatele din penitenciare l-au denunțat pe ministrul Apărării Naţionale (MApN) pentru abuz în serviciu

DISTRIBUIŢI

Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe Angel Tîlvar că a încercat să muşamalizeze demisiile militarilor din Ministerul Apărării Naţionale, în contextul războiului de la graniţă.

Vineri, 05.05.2023, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva ministrul Apărării Naţionale (MApN), Angel Tîlvar, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de dispoziţiile art. 297 NCP, respectiv abuz în serviciu, constând în aceea că, în mod nelegal şi abuziv, nu a dispus comunicarea către organizaţia sindicală a informaţiilor referitoare la „numărul demisiilor în perioada 2021-2022 pentru fiecare structură din minister şi unităţile militare subordonate, precum şi motivele invocate în demisii de către militari”.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat acelaşi tip de informaţii şi altor instituţii/autorităţi de resort, care fac parte din sistemul de apărare, ordine publica şi siguranţă naţională, precum Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane (IGJJ), Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenta (IGSU), Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) şi, cu excepţia Ministerului Apărării Naţionale (MApN), organizaţia sindicală a primit de la toate celelalte instituţii informaţiile cerute. Informaţiile solicitate erau necesare ca argument în formularea unui punct de vedere care trebuia trimis către clasa politică, în contextul modificării legii pensiilor militare.

Prin sentinţa nr. 1509/2023 din 22 martie 2023, Tribunalul Bucureşti a demonstrat că ministrul Angel Tîlvar a comis un abuz şi a obligat Ministerul Apărării Naţionale (MApN) să comunice sindicatelor din penitenciare demisiile şi motivele invocate în demisii de către militari, în perioada 2021-2022. Instanţa de judecată a dovedit că ministrul Apărării Naţionale (MApN), Angel Tîlvar, nu este capabil să apere nici măcar valorile democraţiei şi principiile statului de drept, ceea ce ridică grave semne de întrebare cu privire la capacitatea ministrului de a apăra România în cazul unui potenţial conflict militar.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) se întreabă dacă abuzurile din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) se opresc doar la lipsa de transparenţă sau îmbracă şi alte forme mai grave de mii de militari au ales să părăsească unităţile militare în plin război la graniţa ţării. Organizaţia sindicală solicită prim-ministrului României să se implice direct în rezolvarea problemelor care au condus la plecarea prin demisie a mii de militari din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi din unităţile militare subordonate, dar şi din celelalte instituţii de forţă ale statului.

1 COMENTARIU

  1. De unde l ati scos si pe Angelul asta !! Nu vedeti vorba marelui Vadim cum arata zabalosul asta ???? asta este ministru Apararii Nationale ?? cine sa il asculte pe asta ??? la fel ca si legendatul tirbuson , prim ministru, parca suntem blestemati !!!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.