Home Actualitate Boloș: Budăi trenează deliberat reforma pensiilor speciale iar România e în pericol...

Boloș: Budăi trenează deliberat reforma pensiilor speciale iar România e în pericol să piardă zeci de miliarde de Euro

DISTRIBUIŢI

Nevoia de reformare în sectoare critice precum sistemul de pensii speciale sau salariile bugetarilor nu este negată de guvernanți, însă implementarea trenează. Iar asta poate însemna pierderea banilor din PNRR. Ministrul Marcel Boloș arată cu degetul spre Ministerul Muncii acolo unde s-ar trena deliberat rezolvarea problemei.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) condiționează eliberarea banilor de aplicarea unor reforme sociale profunde, care să schimbe fundamental felul în care se cheltuiesc banii în câteva sectoare de importanță majoră, precum pensii și salariile bugetarilor.
„Orice reformă tăiată și buget tăiat periclitează investițiile care sunt finanțate prin PNRR, rămân fără sursă de finanțare. De aceea, cred eu că indiferent de zburdălnicia coordonatorilor de reforme și investiții și oricât ar fi ei de eroi, să spun așa, poate un termen mai nepotrivit din punct de vedere academic, dar trebuie fiecare să judece responsabilitățile pe care și le asumă raportat la ceea ce există în PNRR. Dacă reformele nu arată cum este scris în PNRR, atunci riscul de a pierde banii este iminent. Noi (MIPE -n.r.) putem să spunem ce nu s-a făcut corect atunci când o reformă se încearcă să fie dusă la bun sfârșit. Nu ar fi corect să intervenim peste colegii noștri pentru că noi nu putem face politica și strategia în ceea ce privește reforma pensiilor. Este exclus acest lucru. Este responsabilitatea Ministerului Muncii, care are o sarcină foarte grea, aceea de a duce la bun sfârșit această reformă. Și fiecare coordonator de reformă în parte are sarcina aceasta a ducerii la bun sfârșit a reformelor. Sarcina noastră este tocmai aceasta, să spunem ce mai trebuie făcut la reformă, apoi vine și Comisia cu validarea”, a declarat Marcel Boloș la Adevărul Live. Citește continuarea AICI.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.