Acasă Actualitate SIVECO a cedat rugăminților CNAS și va remedia gratuit funcționarea PIAS

SIVECO a cedat rugăminților CNAS și va remedia gratuit funcționarea PIAS

DISTRIBUIȚI

După ce vineri, compania SIVECO anunța că ani de zile IT-iștii săi au rezolvat gratuit problemele sistemului informatic al CNAS și că din 01.05 nu mai intervin la baza de date Oracle, astăzi șefii CNAS au anunțat că fluctuațiile apărute în funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) vor fi remediate tot gratuit, tot de Siveco:
„Specialiștii firmei SIVECO România au demarat deja, la solicitarea CNAS, activități tehnice în acest scop, care vor fi derulate până la soluționarea indisponibilității temporare a PIAS, fără costuri din partea CNAS.

Pentru consolidarea funcționalității PIAS, urmează ca în seara de 14 mai a.c. platforma informatică să fie oprită programat între orele 19:00 și 24:00.

Reamintim că serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale acordate/eliberate off-line din data de 7 mai 2018 și până la soluționarea problemelor platformei informatice vor putea fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activității lunii mai 2018.

Pentru validarea serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale acordate/eliberate off-line, CNAS dezactivează următoarele reguli de validare:

a) ‘serviciul medical nu a fost raportat on-line în 3 zile lucrătoare’ — din data de 7 mai 2018 și până la remedierea PIAS;

b) ‘serviciul nu a fost semnat cu cardul’ — din data de 10 mai 2018 și până la remedierea PIAS.

În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform art. 207-210 din H.G. 140/2018 și ale art. 40 — 42 din H.G. 155/2017.

Aceste prevederi se adaugă celor deja anunțate pentru ziua de 3 mai 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.