Acasă Actualitate Sova a reclamat la DNA că un om de afaceri a încercat...

Sova a reclamat la DNA că un om de afaceri a încercat să-i dea mită într-un hotel din Beijing

DISTRIBUIȚI

Ministrul Dan ?ê?£ova a declarat, joi, că a depus o plângere penală la DNA împotriva reprezentantului unei mari companii care, în timpul vizitei făcute în China, a încercat să îl mituiască pentru a obține un contract vizând construcția unui tronson de autostradă.
"Acum o lună și ceva când m-am întors din China am depus o plângere penală la DNA împotriva unui reprezentant al unei firme mari care a încercat să mă mituiască pentru a obține un tronson de autostradă", a afirmat ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, Dan ?ê?£ova. El  a precizat ca este vorba despre o firma mare, care a mai avut contracte cu CNADNR in ultimii zece ani.?óÔé¼?¿Potrivit ministrului, omul de afaceri facea parte dintr-o delegatie, care a insotit delegatia guvernamentala la Beijing. Dan Sova a subliniat ca exista un martor, un oficial din Consiliul CNADNR.?óÔé¼?¿?óÔé¼?¿Timisoreanul ar fi incercat sa il mituiasca pe Sova pentru a obtine un contract cu statul pentru a contrui o autostrada.?óÔé¼?¿?óÔé¼?¿Sova nu a dezvaluit numele afaceristului, insa a precizat ca acesta facea parte din delegatia oamenilor de afaceri care insotea delegatia guvernamentala in China si ca "a mai avut contracte cu CNADNR, a lucrat la autostrazi si drumuri nationale".
El a mai spus că în momentul în care s-a întors din China, imediat ce a coborât din avion, l-a informat pe premierul Victor Ponta asupra acestei încercări de mituire.
"Poziția premierului a fost simplă. A spus «sesizează DNA-ul imediat» și am sesizat DNA-ul. În acest moment nu am informații de la DNA, dar nu e nefiresc pentru că, fiind în fază de cercetări prealabile și probabil cerând niște probe în China, durează puțin mai mult. Oricum a fost depusă (plângerea -n.r.) acum circa o lună și curge. În mod cert va afla lumea când mă vor chema la o declarație", a mai spus ?ê?£ova.
Până în prezent, DNA nu a comunicat nicio informație referitoare la acest caz.
Ministrul Dan ?ê?£ova a fost în vizită în China, alături de premierul Victor Ponta, la începutul lunii iulie.
Surse judiciare , citate de Mediafax, susțin că numele omului de afaceri este Călin Roman.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.