Acasă Actualitate Spărgătoarea de inimi tomnatice care făcea sex pe canapeaua lui Crin rămâne...

Spărgătoarea de inimi tomnatice care făcea sex pe canapeaua lui Crin rămâne președinte la Hidrolectrica. Profesioniștii sunt eliminați

DISTRIBUIȚI

Presa a speculat că Andreea Lambru a fost amanta bătrânului Radu Stroe. Un alt lider PNL, Mihai Bălășescu (foto stânga), povestește într-o înregistrare că a făcut sex cu Lambru chiar pe canapeaua lui Crin. O altă aventură a avut Lambru cu Dian Popescu (foto dreapta), omul din spatele site-ului care  lansat ipoteza imbecilă că Cioloș e fiul nelegitim al lui Soroș. „Persoane foarte apropiate secretarului executiv adjunct al PNL, Mihai Bălăşescu, susţin că relaţia dintre el şi Andreea Lambru s-a terminat brusc, într-o dimineaţă, prin luna martie, când acesta l-a găsit pe Dian Popescu în apartamentul pe care îl împărţea cu tânăra de 25 de ani. Cei doi, Bălăşescu şi Andreea Lambru, locuiau în apartamentul tinerei, într-o seară aceasta cerându-i logodnicului să doarmă în oraş, motivând că vine sora ei în vizită. Ambii stabiliseră să se întâlnească la sediul central al PNL, a doua zi dimineaţa, însă Bălăşescu a făcut o greşeală: s-a gândit să-şi ia logodnica de acasă şi să meargă împreună la partid. Surpriza neplăcută a fost ca, în locul surorii Andreei Lambru, să găsească în apartament un bărbat de 42 de ani, din Târgu Jiu, liberal de frunte la filiala municipală a PNL, pe numele său Dian Popescu”, dezvăluia acum cinci ani Gorj Domino. Asta nu l-a împiedicat pe Ponta s-o numească pe zburdalnica de 27 de ani, cu studii pe la o particulară, în guvernul său, acum ajungând președinta Consiliului de Supraveghere la Hidroelectrica. Știți vorba aia americană, poți să scoți fata din parcul de rulote dar nu poți scoate parcul de rulote din ea?
Fondul Proprietatea a transmis astăzi un comunicat referitor la cea mai recentă ședință AGA: „la AGA Hidroelectrica din 31 august 2017, Ministerul Energiei, reprezentând Statul Român ca acționar majoritar al Hidroelectrica, și-a aprobat propria propunere de atragere a raspunderii doamnei Oana Truța, membră a Consiliului de Supraveghere Hidroelectrica. Această situație a declanșat automat revocarea doamnei Truța din funcția de membru al Consiliului.

Fondul Proprietatea și-a exprimat indignarea totală față de eliminarea Oanei Truța din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica la data de 31 august 2017 și consideră că acțiunile întreprinse de Ministerul Energiei sunt nefondate și abuzive.

Propunerea Ministerului Energiei nu include motivația pentru inițierea procedurii judiciare împotriva doamnei Truța. De asemenea, Ministerul și Hidroelectrica au ignorat dreptul legal la informare, blocând accesul Fondului Proprietatea la documentația AGA. Fondul Proprietatea consideră că aceste acțiuni reprezintă represalii din partea Ministerului Energiei pentru a înlătura un membru al Consiliului de Supraveghere care, prin exercitarea atribuțiilor sale legale, de administrare, s-a opus acțiunilor anumitor membri ai organelor societare care au amenințat implementarea principiilor de guvernanță corporativă în Hidroelectrica. Trebuie remarcat faptul că doamna Truța este în fapt cel mai experimentat membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, având mai multe mandate de membru în Consiliu în slujba companiei incepand cu martie 2011 și până în prezent şi s-a ocupat de companie chiar şi în perioada procesului de reorganizare a companiei. Acțiunea luată de Ministerul Energiei reprezintă un atac suplimentar asupra implementării principiilor de guvernanță corporativă.

De fapt, Ministerul Energiei,  a votat favorabil numirii doamnei Oana Truţa ca membru al Consiliului Hidroelectrica atât în data de 3 iulie 2017,  cât şi în data de 3 august 2017. Recent, Fondul a iniţiat mai multe acţiuni în instanţă împotriva deciziilor luate în cadrul AGA şi de către Consiliul de Supraveghere pentru înălcarea normelor de guvernanţă corporativă, iar această acuzaţie nefondată la adresa unui membru al Consiliului nominalizat de Fond poate fi văzută drept o formă de represalii.

Doamna Oana Truţa s-a opus pe bună dreptate numărului tot mai mare de acţiuni care încalcă legislaţia privind guvernanţa corporativă, care au fost luate de Ministerul Energiei in cadrul Hidroelectrica de la începutul anului.

Fondul Proprietatea a declanşat deja acţiuni legale împotriva hotărârii acţionarilor care au aprobat acţiunea în justiţie împotriva doamnei Truţa. Fondul va continua să ia toate măsurile necesare, pentru a se asigura că principiile de guvernanţă corporativă sunt respectate la Hidroelectrica şi că directorii care îşi îndeplinesc atribuţiile legale, de administrare, nu sunt destituiţi fără motiv.

În opinia Fondului Proprietatea, Ministerul Energiei ar trebui să se concentreze asupra creării unui climat în care toate părţile implicate să poată contribui la îndeplinirea priorităţilor Hidroelectrica, în loc să adopte astfel de decizii în mod clar abuzive. Din nefericire, pe durata mandatului actualului ministru al Energiei, am observat că:
⦁    Nu au fost adoptaţi paşi concreţi în direcţia listării companiei; dimpotrivă, au existat întârzieri şi motive de confuzie;
⦁    Nu există paşi concreţi şi decizii care să fi justificat întârzieri suplimentare în listarea Hidroelectrica;
⦁    Au existat încercări inadecvate din partea Ministerului de a interveni în activitatea de zi cu zi a companiei;
⦁    Persoane lipsite de experienţă au fost numite în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, în mod evident fără un proces de selecţie competitiv şi transparent. Ulterior, această situaţie a permis desemnarea unui Directorat interimar, fără respectarea dispoziţiilor legale în vigoare referitoare la criteriile profesionale şi procesul de selecţie.

Fondul Proprietatea solicită Ministerului Energiei să înceteze adoptarea unor astfel de acţiuni abuzive în întreprinderile de stat şi să implementeze în mod corect, să susţină şi să respecte principiile de guvernare corporativă – care sunt esenţiale pentru a adue valoare adaugată companiei, acţionarilor săi şi angajaţilor, precum şi pentru protejarea împotriva unor comportamente inadecvate şi fapte de corupţie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.