Home Actualitate După ce le-au spart parolele fraților Tate, procurorii DIICOT îi audiază

După ce le-au spart parolele fraților Tate, procurorii DIICOT îi audiază

DISTRIBUIŢI

Frații Tate au fost scoși joi dimineața din Arestul Poliției Capitalei și duși cu duba la sediul DIICOT, acolo unde au loc noi percheziții înformatice în dosarul în sunt acuzaţi de formarea unui grup infracţional organizat pentru a exploata sexual şase femei.
La sosirea la DIICOT, cei doi au susținut din nou că viața lor este în pericol în arest, iar anchetatorii nu ar avea dovezi în sprijinul acuzațiilor împotriva lor. „Nu prezintă dovezi pentru că nu există”, a afirmat din nou Andrew Tate.

Recent, surse judiciare au declarat că specialiștii DIICOT au reușit accesarea cu deplin succes a tuturor sistemelor informatice ale fraților Tate și că urmează ca aceștia să asiste în zilele următoare la verificarea datelor stocate de la momentul primei plângeri pentru trafic de persoane depuse împotriva lor.

Vezi cât produceau pentru Andrew Tate 75 de fete amplasate în 4 locații

În ce constă percheziţia informatică

Prin percheziţie în sistem informatic sau a unui suport de stocare a datelor informatice se înţelege procedeul de cercetare, descoperire, identificare şi strângere a probelor stocate într-un sistem informatic sau suport de stocare a datelor informatice, realizat prin intermediul unor mijloace tehnice şi proceduri adecvate, de natură să asigure integritatea informaţiilor conţinute de acestea.
În cursul urmăririi penale, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă sau de la instanţa corespunzătoare în grad acesteia în a cărei circumscripţie se află sediul parchetului din care face parte procurorul care efectuează sau supraveghează urmărirea penală poate dispune efectuarea unei percheziţii informatice, la cererea procurorului, atunci când pentru descoperirea şi strângerea probelor este necesară cercetarea unui sistem informatic sau a unui suport de stocare a datelor informatice.
Judecătorul dispune prin încheiere admiterea cererii, atunci când aceasta este întemeiată, încuviinţarea efectuării percheziţiei informatice şi emite de îndată mandatul de percheziţie.
Încheierea prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi se pronunţă asupra cererii de încuviinţare a efectuării percheziţiei informatice nu este supusă căilor de atac.
În cazul în care, cu ocazia efectuării percheziţiei unui sistem informatic sau a unui suport de stocare a datelor informatice, se constată că datele informatice căutate sunt cuprinse într-un alt sistem informatic ori suport de stocare a datelor informatice şi sunt accesibile din sistemul sau suportul iniţial, procurorul dispune de îndată conservarea, copierea datelor informatice identificate şi va solicita de urgenţă completarea mandatului, dispoziţiile alin. (1)-(7) aplicându-se în mod corespunzător.
În vederea executării percheziţiei dispuse, pentru asigurarea integrităţii datelor informatice stocate pe obiectele ridicate, procurorul dispune efectuarea de copii.
Percheziţia în sistem informatic sau a unui suport de stocare a datelor informatice se efectuează în prezenţa suspectului ori a inculpatului, dispoziţiile art. 159 alin. (10) şi (11) aplicându-se în mod corespunzător.

4 ARII

  1. Ce n-au înțeles nătărăii ăștia e că au o reclamație de lipsire de libertate a unui cetățean american. Și asta le este îndeajuns să stea liniștiți după zăbrele. Și tot acolo își pot vedea și progenitura, ca să nu se încalce drepturile internaționale ale răufăcătorilor.

  2. -Te arestăm și dup-aia o să aflăm noi și ce ai făcut. Tate e un grandoman plin de sine, dar nu e prost în așa hal încât să liplească de libertate 6 femei. Părerea mea. Îl știu din-nainte de s-o dat Internetul pese cap că ce misogin și extremist e coconul.

  3. Are el multe prostii făcute, la activ, prea mulți îl cunosc , ce poama este, .sa stea acolo , după gratii, sa I vina mintea la cap. Sa nu-si mai bata joc de femei, .

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.