Home Actualitate Specialistul în contracte ilegale al lui Oprescu, „promovat” în ograda lui Videanu

Specialistul în contracte ilegale al lui Oprescu, „promovat” în ograda lui Videanu

DISTRIBUIŢI

Gabriel Iosif  se va ocupa, alături de  vărul său Ionuț Popa, de privatizările din industrie

Drept răsplată pentru ilegalitățile comise în calitate de director al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement, Gabriel Iosif (foto medalion) a fost „avansat“ într-o funcție care îi poate oferi nenumărate oportunități de „afaceri“, chiar în Ministerul Economiei,  păstorit de Adriean Videanu. Pentru această funcție, Iosif nu a trebuit decât să se prezinte la un concurs, de restul ocupându-se chiar   vărul său, Ionuț Popa, șeful Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI), din cadrul Ministerului Economiei. Popa îi era, de altfel, dator vărului său de la Parcuri, care i-a organizat o petrecere fastuoasă de ziua sa onomastică, chiar în Satul Francez, unde s-a distrat pe cinste alături de prietenii săi,  fără să scoată un ban din buzunar, după cum ne-au precizat sursele noastre. Prin urmare, după ce a devenit celebru la ALPAB, semnând pe bandă contracte ilegale de milioane de euro, Iosif activează acum liniștit la OPSPI, fără să-i pese, nici lui, nici celor care l-au promovat, că se află în atenția procurorilor DNA.

*Gabriel Iosif se va ocupa, alături de vărul său Ionuț Popa, de privatizările din industrie

Fostul director al ALPAB, Gabriel Iosif, este „back in business“ (înapoi la treabă), cum ar spune americanul. După ce a părăsit „corabia“ dåndu-și demisia cånd tocmai era în toi un control al procurorilor DNA, Iosif a sărit într-o alta, chiar mai productivă din punct de vedere economic. Nu că ALPAB nu ar fi fost o vacă bună de muls. Dovadă stă celebrul contract cu Burs Team SRL, firmă care ar fi trebuit să se ocupe cu paza parcurilor bucureștene. Contractul depășea două milioane de euro și a fost dat fără a se organiza licitație, în condițiile în care, potrivit bilanțurilor firmei cåștigătoare, în 2006 și 2007 aceasta nu a avut niciun profit, ci doar datorii.
Iosif și-a găsit însă repede de lucru, fiind bineînțeles un profesionist desăvårșit, mai ales cånd vine vorba de bani publici.
Potrivit surselor noastre, actualul șef al Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI), din cadrul Ministerului Economiei, Ionuț Popa, este chiar vărul său. Prietenii și verii la nevoie se cunosc, așa că Popa a sărit de grabă în sprijinul vărului Iosif, nu de alta, dar se simțea dator, mai ales că fostul șef al parcurilor l-a onorat de ziua sa cu o petrecere de cinci stele în Satul Francez, gratis bineînțeles. Cel mai probabil, distracția lui Popa și a prietenilor săi i-a costat doar pe contribuabili. Și cum cele mai trainice relații se leagă la o petrecere, sau în cazul de față după, Popa l-a luat pe Iosif sub aripa lui, în instituția pe care o conduce și care se ocupă cu gestionarea și privatizarea societăților energetice și companiilor industriale considerate strategice. Strașnică pereche: Gabriel Iosif, expert în licitații ilegale, ba chiar în atribuiri de contacte fără licitație, și Ionuț Popa, expert în… semafoare. Ionuț Popa are 36 de ani și este de profesie inginer. Din cartea de vizită a șefului OPSPI reiese că ar fi specialist în domeniul semafoarelor, avånd studii în domeniu. Mai mult, acesta a fost membru al Comisiei de transporturi și siguranță a circulației din Consiliul General al Municipiului București aproape trei ani, fiind subordonat și la acea dată actualului ministru al Economiei, Adriean Videanu, cel care l-a promovat de altfel și la OPSPI.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.