Acasă Actualitate Spectacol pe cer, emotii pe pamant

Spectacol pe cer, emotii pe pamant

DISTRIBUIȚI

Cateva zeci de mii de spectatori au asistat, sambata si duminica, la cel mai mare miting aviatic din Romania, ROIAS-2001, organizat de Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta.

Demonstratia a fost deschisa de echipajele romanesti, cu o formatie de trei avioane de tip MiG-23, urmata de un aparat MiG-21. Evolutiile cele mai spectaculoase au fost ale reprezentantilor Italiei, Ucrainei si Marii Britanii. Loopinguri, viraje de lupta, picaje si o serie de incrucisari in aer, totul pe fondul fumului in culorile Italiei, emanat de cele zece aparate de zbor, au facut ca evolutia echipei italiene sa fie urmarita cu maxima atentie. Pilotul avionului cu numarul 10 al echipajului italian, capitanul Dimitri Marzaroli, a realizat chiar un picaj de la altitudinea de 1.500 de metri, cu motorul oprit, executie apreciata de public. Evolutia -Frecce Tricolori- a fost incheiata printr-o trecere prin fata publicului in formatie compacta, pe fondul unei arii interpretate de tenorul Luciano Pavarotti, final de reprezentatie care constituie o traditie pentru echipajul din Italia.

Echipajul -Falcon- din Ucraina a participat la demonstratie cu sase aparate de zbor MiG-29, in timp ce echipajul din Marea Britanie, cu un aparat de zbor Harrier GR-7, a realizat manevre caracteristice elicopterelor. Tot in prima zi a mitingului au avut evolutii spectaculoase avioanele Mirage 2000 (Franta) si SAB 39 (Suedia). Singurul echipaj care a ramas la sol a fost cel al Turciei, care urma sa participe la demonstratiile programate duminica. Pilotii celor doua avioane F5 Baran, care au participat la Razboiul din Golf, au renuntat la demonstratie, din cauza lipsei combustibilului adecvat si a incompatibilitatii pistei cu modelul de avion F-5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.