Acasă Actualitate Stau luni la coadă la Ministerul de Externe, până pleacă Teodor Meleșcanu

Stau luni la coadă la Ministerul de Externe, până pleacă Teodor Meleșcanu

DISTRIBUIȚI

Comunitatea Declic și inițiatorul petiției ”Meleșcanu, demisia!” organizează, luni, 2 iunie, începând cu ora 18.00, un eveniment în fața Ministerului Afacerilor Externe, pentru a îi cere încă o dată demisia lui Teodor Meleșcanu. Membrii comunității vor sta la coadă, în semn de solidaritate cu românii din diaspora, dar și pentru a îl determina pe ministrul de externe să plece, după dezastrul de la alegerile europarlamentare și referendum.

”Facem o coadă la Ministerul Afacerilor Externe, din solidaritate cu românii din diaspora, care nu au putut vota pe 26 mai, deși au așteptat chiar și 10 ore. Guvernanții și-au bătut joc de ei și nu e prima dată. De aceea, cerem ca ministrul Teodor Meleșcanu să plece. Dacă nu are demnitatea și onoarea de a demisiona, atunci e treaba premierului să îl demită”, a declarat Cosmin Pojoranu, inițiatorul petiției Declic.

Petiția a fost semnată de 122.000 de persoane și a devenit virală imediat după lansare. Petiția poate fi citită aici: https://campaniamea.declic.ro/petitions/teodor-melescanu-demisia

” Oamenii au venit de la sute de km ca să voteze, au stat ore în șir în picioare, unii în vânt și ploaie. Chiar și cei cu copii au așteptat 8 ore ca să își exercite un drept fundamental. Acum stăm și noi la coadă și nu cedăm, Teodor Meleșcanu trebuie să plece”, a adăugat Cosmin Pojoranu, inițiatorul acțiunii.

Românii din diaspora au nevoie să știe că le suntem alături. Mărturiile lor sunt cutremurătoare. Am citit sute din acestea, vă împărtășim doar câteva.

„Nu am putut vota. După 3 ore de stat la coadă m-am vazut nevoită să abandonez. Sunt însărcinată. Alți cetățeni români care locuiesc în Zaragoza au reușit să voteze abia după 6 ore. Cei care au ajuns după ora 6 seara nu au putut vota. Rușine pentru modul în care au fost organizate lucrurile și în anul 2019! Ne-au furat din nou dreptul la vot”, a povestit Monica din Spania într-un e-mail pentru Declic.

”În Londra, situația este dureroasă, atât la propriu, cât și la figurat. După 9 ore de stat în picioare, crampe musculare, arsuri solare, ploaie și vânt, am ajuns în fața ușii. Mai aveam doar 10 metri până să intru. Un calvar, un chin. Într-un final, a fost clar. În acel ritm, cu 80 de persoane în față și doar 2 ore rămase până la închiderea votului, era imposibil să intru. Așa că am renunțat. Am ajuns acasă, simțindu-mă umilit și trădat de propriul neam”, a scris Paul, un student român din Londra, către comunitatea Declic.

Evenimentul Comunității Declic va avea loc luni, 2 iunie, începând cu ora 18, în fața Ministerului Afacerilor Externe. Sute de oameni vor pune ștampila ”demisia”, ca gest simbolic prin care cer ca Teodor Meleșcanu să plece de la conducerea MAE.

Mai multe informații pot fi găsite pe pagina evenimentului
https://www.facebook.com/events/344082942945882/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.