DISTRIBUIȚI
grupul de la cluj stenograme

În cadrul C.A.S.M.B a funcționat un grup infracțional organizat, acuză procurorii. „Format inițial din inculpatele Mocanu Gabriela-Rodica, Petrescu Mina-Elena și Sardare Jeana, la care au aderat ulterior si persoane din conducerea C.A.S.M.B, președintele-director general Bara Lucian-Vasile, Munteanu Ovidiu, Geambașu Ion-Răzvan, Mihăescu Ion-Ovidiu, iar începând din 2016, și reprezentanții unor firme furnizoare de servicii medicale fără activitate reală ori legală. Din luna martie 2017, gruparea infracțională a fost sprijinită și de președintele C.N.A.S., Burcea Marian. Grupul infracțional a fost constituit astfel ca, prin comiterea unor infracțiuni (înșelăciune, abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență), Fondul național unic al asigurărilor sociale de sănătate (F.N.U.A.S.S.) să fie fraudat prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, iar banii din acest fond să nu fie folosiți pentru îngrijirea medicală la domiciliu a asiguraților care aveau nevoie reală de aceste servicii, în mod gratuit.”
Prin rechizitoriul în care s-au trimis în judecată 90 de persoane, s-a reținut un prejudiciu în dauna Fondul național unic al asigurărilor sociale de sănătate (F.N.U.A.S.S.) gestionat de C.A.S.M.B. în valoare de 20.040.591 lei, rezultat din săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, în formă continuată și abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Singura persoană menținută în arest preventiv este administratorul unor azile de bătrâni care ar fi încercat să influențeze martorii din dosar. DNA a interceptat-o pe Iuliana Gheorghe care explica martorei, o asistentă medicală, că urmează modificări legislative care vor conduce la înlăturarea acuzațiilor penale, menționând că acestea ar fi determinate și de influența pe care Marian Burcea, fostul șef al CNAS, o avea asupra autorității legislative.

– „PSD redefineste grupul infractional! S-a bagat in Parlament acu’ 2 zile si eu sunt cu ochii pe el sa vad daca… PSD redefineste grupul infractional organizat. In proiectul de modificare a codurilor trebuie sa nu fie ocazional si pentru o comitere imediata. Ce inseamna? Ca PSD redefineste grupu’… aa… proiecte depuse miercuri in Parlament. Astfel, este nevoie ca fiecare membru sa aiba un rol prestabilit, iar grupul sa nu fie ocazionat pentru o comitere imediata. Si zice aicea, mai pe romaneste. Stai sa va citesc, pe romaneste! Ce inseamna asta? Ocazional? Deci… Ralu! O data nu se pune! Si grupul… de ce a dat PSD-ul legea asta? Pentru ca presedintele Casei de Asigurari, ala mare, Burcea, l-a bagat la grup infractional tot din luna noiembrie si a zis toti cei din luna noiembrie care sunt bagati la grup infractional… se modifica Codul”.

Pe 3 mai 2018, asistenta a fost din nou influențată de Iuliana Gheorghe, care a insistat ca aceasta să nu recunoască faptele pentru că procesul nu va avea urmări după modificarea codului penal:

– „E vorba in proces, cat dureaza procesul 3 – 4 ani. Nu se-ntampla nimic acuma. Deci uite, a intrat si… in Parlament s-a aprobat deja: indiferent ce-ar fi, nu se face nicio puscarie. Deci trebuie sa stai fara griji, ca nu se face. Nici libera practica, nici… E acuma focul asta un pic, dar in final, la sfarsit, se rezolva. Trecem prin asta dar nu se va intampla nimic. Daca n-am visat azi-noapte fel de fel de fete, se transformau, se… Zic Doamne, ce-o mai fi si asta? Nu, nu e vorba de tine, e vorba ca ea nu… Pe noi nu ne suspecteaza si nu ne-a facut inculpati decat pe denuntul ei. Da’ pe noi n-o sa ne judece pe niciun denunt, pentru c-a intrat legea asta alaltaieri, ti-am spus c-a plecat la Monitorul Oficial. A citit-o si nasa-mea – care lucreaza si ea la Guvernul Romaniei – si a zis Iuli, e decizie data de Inalta Curte de Casatie! Nu poate sa va denunte pe… a… sa te mai denunte, sa te judece, ca… Eu eram pe denuntul ei, facut de mine! ….decat la sa… in termen de 6 luni! Pe voi v-a denuntat dupa 1 an si jumatate! Pe mine. Sau si pe directoarele alelalte. Acuma… nu vezi javra? Nu stie de unde, pe cine sa mai bage ca sa-i mai taie ei din bani”.

Fostul consilier la SRI al lui George Maior, Nicolae Sergiu Ciobanu a dezvăluit că Marian Burcea e susținut de soția fostului șef SRI și actual ambasador în SUA. Și Ioan rus e implicat în acest dosar. Detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.