Acasă Actualitate -Stii vorba cu Dabija?-

-Stii vorba cu Dabija?-

DISTRIBUIȚI

Asa a sunat raspunsul ministrului de interne, Ioan Rus, la o intrebare legata de controlul averilor, pusa de reporterul ziarului -Monitorul-. Motivul real al vanatorii de averi politienesti: -Noi trebuie sa demonstram ca a scazut coruptia in Romania-

Conferinta de presa organizata, la sfarsitul saptamanii trecute, de ministrul de interne Ioan Rus, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, s-a incheiat cu o replica-soc a acestuia. Intrebat de reporterul ziarului nostru care crede ca va fi rezultatul controlului averilor politistilor, atata timp cat in Romania nu exista o Lege a veniturilor ilicite, ministrul Ioan Rus a raspuns sec: -Stiti vorba aia cu Dabija?-, dupa care s-a ridicat de pe scaun si a parasit sala de sedinte. Fara a avea pretentia ca noi cunoastem raspunsul la -intrebarea- pusa de ministrul Rus, putem spune doar ca, de regula, la expresia domnului Rus, -baietii de baieti- raspund: -Ce te f… grija?-. Se pare ca intrebarea l-a deranjat mult prea tare pe ministrul de interne din moment ce a apelat la un limbaj atat de… extra-ministerial. De altfel, Ioan Rus a declarat ca nu intentioneaza sa faca -un sport national- din vanarea averilor politistilor si a precizat ca aceasta intentie este in stransa legatura cu dorinta Romaniei de integrare in structurile europene. -Noi trebuie sa demonstram prin fapte ca a scazut coruptia in Romania. Intentia noastra este ca prima batalie impotriva coruptiei sa se dea in interiorul institutiei noastre. Insa nu accept ideea de a face sport national din critica la adresa politistilor si a Ministerului de Interne, pentru ca ar fi o mare tampenie. Deci noi vom face acest control, dar nu vom face spectacol-, a declarat ministrul Rus, care a mai precizat ca politistii gasiti corupti vor fi dati afara.

-Vom face acest control, dar nu vom face spectacol-

-Eu mi-as dori ca rezultatul sa fie acela ca toata lumea sa-si justifice tot ce are. Cei care nu vor putea justifica vor fi sanctionati administrativ, in primul rand, si anume vor fi dati afara-, a spus ministrul de interne cu privire la soarta politistilor care vor fi dovediti corupti. Deocamdata, comisia care va efectua aceste controale inca nu a fost constituita la nivelul Politiei Neamt, insa, conform ministrului Rus, ordinul care prevede acest lucru urmeaza sa ajunga in aceste zile in teritoriu.

Ramane de vazut ce se va intimpla cu politistii care vor fi gasiti -cu bube- si vor fi dati afara, deoarece, din moment ce nu exista o lege care sa-i pedepseasca pentru averile pe care nu le pot justifica, nu este exclus ca acestia sa dea in judecata Ministerul de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.