Acasă Actualitate STS manipulează: în Manualul indicat în apărarea operatoarei 112 care a vorbit...

STS manipulează: în Manualul indicat în apărarea operatoarei 112 care a vorbit cu Alexandra, violul este trecut pe lista apelurilor către Ambulanță

DISTRIBUIȚI
După ce ziarul Adevărul a dezvăluit că angajata STS care i-a răspuns Alexandrei Măceşanu a înregistrat apelul fetei în aplicaţia dedicată 112 drept „sechestrare de persoane“, iar soft-ul i-a indicat să apeleze Poliţia, lucru verificat de medic ulterior, fără a pune în conferință și Ambulanța, medicii putând intra fără mandat și noaptea în locuințe (Detalii AICI), imediat serviciul a transmis o „precizare de presă” în care spune că „În conformitate cu dispozițiile art. 10 din O.U.G. nr. 34/2008 și art. 3.1 din Manualul de operare, operatorul 112 al STS a colectat datele privind urgența, identificând-o și ca infracțiune referitoare la viaţa sexuală – viol.
În conformitate cu prevederile invocate şi Anexa 1 la Metodologia privind cooperarea agenţiilor specializate de intervenţie în cazul urgenţelor primite prin SNUAU, pentru indexul selectat – infracţiuni referitoare la viaţa sexuală – viol – cazul se încadrează la cap. INDEX DE INCIDENTE – GENERAL POLIȚIE, GRUP 16, astfel încât acest tip de eveniment se transferă numai la Poliție.
Din momentul preluării apelului de urgenţă de către dispecerul Poliției, responsabilitatea operatorului 112 al STS încetează, acesta neavând atribuţii în intervenţie.”
Adică, spune STS deși ea a scris cuvântul VIOL în aplicație, softul nu a direcționat apelul și către Ambulanță.
Să verificăm chiar articolul invocat de STS în Manualul de operare, operatorul 112 al STS, 3.1. În acest articol, una dintre „principalele responsabilităţi ale operatorului 112”  este
„să transfere informaţiile şi apelul către agenţiile specializate de intervenţie potrivite” iar la articolul 4.1 în cadrul exemplelor de apeluri tipice către serviciile de urgenţă, la categoria „Apeluri către Serviciul de Ambulanţă” este trecut și violul.
De asemenea, în același manual la punctul 4.17 este definit violul:  „Toate violurile sunt considerate infracţiuni. Fără a mai lua în considerare şocul psihic care însoţeşte un atac sexual şi vătămarea corporală, violul este o infracţiune violentă care implică elemente infracţionale cum ar fi atac, vătămări şi alte delicte. Toate violurile trebuie considerate infracţiuni de maximă prioritate”.
Înțelegem din comunicatul STS că softul de la 112 nu respectă manualul de operare și că nu a preluat automat și Ambulanța. Adică între Manual și Metodologie există diferențe esențiale care iată, au dus la moartea Alexandrei. Poate dacă operatoarea își îndeplinea principala atribuție de la art.3.1. din manual și suna și Salvarea, poate medicul sau asistenta erau mai deștepți decât imbecilii de polițiști care n-au fost în stare să găsească locuința lui Dincă și poate ar fi pornit sirena și Alexandra ar fi auzit-o îndepărtându-se/apropiindu-se. Cine știe, dacă, dacă, dacă.
Dar dacă softul dă rateuri și redirecționează apelul pentru un copil abandonat, de exemplu, către pompieri, operatorul de la 112 lasă așa, ca prostul, nu intervine peste soft să apeleze și poliția? Atunci ce nevoie mai avem de operatori? Să facă Ghiță și cu prietenul lui Opriș apelul la 112 automat: „ați fost victima unui viol, apăsați tasta 1, ați fost martor la o crimă, apăsați tasta 2”.
Citiți și Licitația la STS câștigată de S&T exact cum am anunțat, în asociere cu Ghiță

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.