Acasă Actualitate SUA salută renumirea în funcție a Laurei Kovesi

SUA salută renumirea în funcție a Laurei Kovesi

DISTRIBUIȚI

Ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein (foto), a declarat ieri, la Forumul Economic Român, că renumirea în funcție a Laurei Kovesi demonstrează angajamentul statului român „de a-i responsabiliza pe cei care dețin puterea“ și a subliniat că legile sunt doar „vorbe goale“ fără o justiție dezinteresată.
„Angajamentul perpetuu al acestui Guvern față de domnia legii nu poate să slăbească și sunt convins că nu o va face. Aș vrea să mă folosesc de această oportunitate pentru a saluta eforturile neobosite ale președintelui Băsescu și ale colegilor săi pentru a rezolva greva magistraților. Fără o justiție dezinteresată și funcțională, legile nu sunt mai mult decât vorbe goale“, a declarat ambasadorul Statelor Unite.

Kovesi și Gâtej – „două femei remarcabile – vă mulțumesc, domnule președinte“

De asemenea, oficialul american a făcut referire la activitatea procurorului general al României, Laura Kovesi, și a consilierului prezidențial în cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern și Internațional, Alexandra Gâtej.
„Reconfirmarea în funcție a Laurei Kovesi demonstrează angajamentul de a-i responsabiliza pe cei care dețin puterea. De asemenea, numirea prietenei noastre Alexandra Gâtej demonstrează dorința de a avea pe cineva care înțelege cu adevărat afacerile. Două femei remarcabile – vă mulțumesc, domnule președinte“, a subliniat Gitenstein.
Noul ambasador al SUA, Mark Gitenstein, a declarat încă de la prima sa conferință de presă că va acorda o atenție deosebită funcționării sistemului judiciar din România. El a asigurat că atunci când companii din SUA sau cetățeni americani îi vor semnala că se confruntă cu probleme privind domnia legii în România, va interveni, se va exprima și îi va reprezenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.