Home Actualitate Surse: Premierul Dăncilă pregătește o maxi-vacanță de 9 zile pentru elevi și...

Surse: Premierul Dăncilă pregătește o maxi-vacanță de 9 zile pentru elevi și bugetari în luna mai

DISTRIBUIŢI

Încă din perioada de decadență a Romei republicane era folosită stratagema „Pâine și circ” (Panem et circenses), descrisă în Satirele lui Iuvenal, când plebeilor li se ofereau spectacole de circ, la sfârșitul cărora primeau gratuit pâine, ideea fiind de a da maselor lucruri neînsemnate, pentru a le distrage atenția de la lucrurile reale.

Viorica Dăncilă a fost sfătuită să acopere scandalul cu salariile din Sănătate și cel cu președintele Klaus Iohannis oferind bugetarilor cea mai mare mini-vacanță pe care un guvern a dăruit-o vreodată. Este vorba de zilele de 29, 30 și 31 mai care vor face punte între sărbătoarea de Rusalii, 27 și 28 mai, zile libere prin lege și 1 iunie tot liberă prin lege. Astfel, elevii și bugetarii vor beneficia de o vacanță de 9 zile, de sâmbătă, 26 mai, până duminică, 3 iunie, inclusiv, urmând ca zilele pierdute să fie recuperate sâmbătă, 9 iunie și pe parcursul programului zilnic, prin prelungirea orelor de program, până la data de 15 iunie.

Astfel acest guvern al bugetarilor speră să îi fidelizeze definitiv pe angajații plătiți din fonduri publice, cărora le-au fost mărite salariile substanțial, spre deosebire de angajații din mediul privat care au pierdut la salarii în urma „revoluției fiscale”.

3 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.