DISTRIBUIŢI

Cazul de la 2 Mai în care doi tineri au fost uciși și alți trei răniți de Vlad Pascu în vârstă de 19 ani care s-a urcat drogat la volan, după ce consumase un cocktail de droguri devine unul emblematic pentru copiii de bani gata scăpați din mână.

În noaptea zilei de 19 august, la ora 02:40, Vlad Pascu este oprit în trafic de un echipaj de poliție după un apel la 112 efectuat de un cetățean. Un agent de poliție și un plutonier „au efectuat și controlul autoturismului, ocazie cu care în portiera stânga faţă au fost găsite un pachet de țigări în interiorul căreia se afla o țigară confecționată artizanal, parțial consumată, care conținea materie vegetală de culoare brun-verzuie cu miros înțepător, specific cannabisului și un blister de bromazepam conținând 4 comprimate.”, notează echipa Corpului de Control al MAI în raportul său.

Vlad Pascu a declarat echipajului de poliție că nu știe ale cui sunt țigara și pastilele, iar polițiștii au deschis un dosar penal în REM pentru deținere de droguri.

Cum drogurile nu erau asupra șoferului, ci în mașină, proprietarul mașinii urma să fie audiat și el pentru aflarea adevărului.

Conform Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, deținerea drogurilor pentru consum propriu se pedepsește cu până la 2 ani de închisoare, iar deținerea în vederea traficului se pedepsește cu până la 10 ani.

Cannabisul și bromazepanul sunt considerate în România droguri de risc.

Cum practica judiciară în privința Legii 143/2000 este: „dacă nu ai deținut pentru a consuma, înseamnă că ai deținut pentru a trafica”, tatăl lui Vlad Pascu, Mihai, nu a dorit să fie audiat ca proprietar al mașinii de colecție condusă de fiul său și în care au fost găsite droguri de risc.

Mihai Pascu s-a făcut nevăzut, la 10 zile după tragedia din localitatea 2 Mai. Conform surselor CANCAN.RO, tatăl lui Vlad Pascu ar fi părăsit țara prin punctul de trecere a frontierei Vama Veche. Mihai Pascu și-a închis telefonul și momentan nu se știu detalii despre locul unde se află. Acesta ar fi rupt orice legătură cu persoanele apropiate.

4 ARII

  1. Am si eu o intrebare pentru „Curentul”
    In orice tara normala la cap daca sunt suspiciuni ca cel plecat din tara a plecat tocmai pentru ca sa nu raspunda in fatza legi pentru eventualele fapte ilegale justizia din tara aia dispune sechestru pe toate bunurile mobile si imobile ale celui plecat din tara pana la lamurirea situatiei si proprietarul este anuntzat oficial de catre cei care i-au pus sechestru,iar daca este vorba de judecata i se trimite omului la adresa lui din acte sa vina la data si ora cand se judeca cazul,daca nu vine nici el nici avocatul lui atunci se stabileste o noua data de judecare a cazului unde i se spune ca daca nu vine nici de data asta la proces pierde toate bunurile pe care le are sub sechestu.
    Intrebarea mea este daca si in Romania este tot asha,adica daca statul care reprezinta poporul ishi ia toate masurile pentru ca sa nu pice de prost in fata infractorilor de tot felul?,pentru ca asta inseamna un Stat puternic si nu o tzara unde Statul nu este luat ca si cum ar fi prostul satului de care rade toata lumea.

  2. SRI si STS, au aparatura de specialitate care indica chiar si cu telefonul inschis , locatia golanului ! trebuie doar sa primesca un ordin de la cineva ! dar daca licheau este in ” lucru” cu golanii de la SRI este nu greu dar cineva trebuie sa dea ordinul !!! hai iohanis da ordinul, daca vrei sa faci ceva ! si apoi omul cu drogurile, poate fi gasit cu limba scoasa !!!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.