Acasă Actualitate Tarata Culita controleaza Agentia Domeniilor Statului

Tarata Culita controleaza Agentia Domeniilor Statului

DISTRIBUIȚI

Pe site-ul Agentiei Domeniilor Statului se precizeaza ca Directia Urmarire Contracte este condusa de catre economistul Mihai Ciobanu. Cine este familiarizat cu problematica agentiei considera ca aceasta informatie este o pacaleala. Trebuie precizat ca, la ora actuala, ADS este in proces pentru anularea contractului de arenda cu firma TCE Trei Brazi SRL Piatra Neamt, controlata de catre controversatul deputat PSD Tarata Culita, pentru terenurile din Insula Mare a Brailei. Totodata, este de semnalat faptul ca inainte ca Mihai Ciobanu sa fie numit, in conditii neclare, pe functia pe care o detine in prezent a reprezentat interesele lui Tarata Culita.

Privatizarea cu un singur licitator castigator

In urma licitatiei cu strigare din 9 decembrie 2002, societatea Agrozootehnica Seuca din judetul Mures a fost adjudecata de catre un necunoscut pe nume Ilie Paraschiv. Insa istoria acestei privatizari poate intra cu brio in catalogul afacerilor de succes prin care statul isi recompenseaza oamenii din partid. Privatizarea societatii de la Seuca a demarat conform Legii 268/2001 pe 18 octombrie 2001, unde la preselectie s-au prezentat doi ofertanti. Unul dintre ei este sotia controversatului deputat PSD de Neamt, Elvira Culita, care a fost reprezentata tocmai de Mihai Ciobanu. Insa din cauza unor vicii, la acea data societatea mureseana nu a fost adjudecata de nici unul dintre ofertanti. Ca atare, licitatia de privatizare s-a reluat ulterior in luna martie 2002 cu doi ofertanti, dar, culmea, unul intarzie si este exclus din start si atunci Consiliul de Administratie al ADS decide privatizarea prin licitatie cu strigare. In urma acestor jocuri de culise, Ilie Paraschiv ajunge sa preia controlul asupra societatii Agrozootehnica Seuca.

Tot mai multe persoane din cadrul ADS, dar si din Ministerul Agriculturii, au precizat ca aceasta privatizare s-a facut pentru a servi interesele de partid ale unor membri suspusi. Aceleasi surse au precizat ca in spatele lui Ilie Paraschiv se afla deputatul PSD Tarata Culita, care a fost sustinut in acest demers de catre fostul secretar de stat de la Ministerul Agriculturii, Ovidiu Natea, in prezent prefectul judetului Mures.

Lupul – paznic la oi

Printre cei care au beneficiat de pe urma acestei privatizari de… partid se numara si presedintele organizatiei PSD Tarnaveni, Vasile Chisu. Acesta a beneficiat, dupa privatizarea societatii de la Seuca, din partea lui Ilie Paraschiv, de un bonus de actiuni. De un supliment de 2% din actiunile de la Seuca a avut parte si familia deputatului PSD de Mures Tiberiu Sbarcea. Trebuie precizat ca liderul PSD Tarnaveni, Vasile Chisu, este si director la Agrozootehnica Seuca.

In urma acestor aranjamente si a numeroaselor jocuri de culise, s-a ajuns ca cel care a reprezentat interesele familiei Culita in privatizarea acestei societati, Mihai Ciobanu, sa ajunga acum sa conduca tocmai Directia Urmarire Contracte din cadrul ADS. Altfel spus, este ca si cum ai pune lupul paznic la oi. Dar ce mai conteaza, daca interesele de partid sunt mai presus de respectarea legii? Cu alte cuvinte, interesul poarta fesul… partidului de guvernamant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.