Acasă Actualitate Nerușinatul Tăriceanu îl înfierează pe Augustin Lazăr dar lista ALDE e deschisă...

Nerușinatul Tăriceanu îl înfierează pe Augustin Lazăr dar lista ALDE e deschisă de o fostă procuroare comunistă care a băgat la închisoare un nevinovat printr-o confuzie de nume

DISTRIBUIȚI

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis prin care îi cere să ia poziție publică față de dezvăluirile din presă despre procurorul general Augustin Lazăr: ”Vă scriu pentru a-mi exprima revolta în fața unei situații de o gravitate extremă care răzbate din mass-media ultimelor zile și despre care nu ați binevoit să aveți până acum vreo reacție. Este vorba despre dezvăluirile terifiante potrivit cărora procurorul general al României, persoană care ar trebui să fie un model de etică și de conduită pentru magistrații acestei țări, s-ar fi numărat printre personajele de tristă amintire care făceau jocurile murdare ale fostului regim comunist.”

Însă lista partidului condus de Tăriceanu pentru alegerile europarlamentare este deschisă de Norica Nicolai, fost procuror comunist. În anul 1987, Norica, procuror la Procuratura locală Oltenița, județul Călărași, a instrumentat un dosar penal, în urma căruia o persoană nevinovată a fost condamnată și încarcerată. După condamnare, poliția a descoperit adevăratul vinovat. Persoana vinovată și persoana nevinovată aveau aceleași nume și prenume, dar restul datelor de stare civilă erau diferite. În loc să facă demersuri pentru achitarea primei persoane și punerea sub acuzare a celei de a doua persoane, în condițiile legii, doamna Nicolai a modificat mandatul de arestare al persoanei nevinovate, fără să declanșeze începerea urmăririi penale și un nou proces pentru persoana vinovată. Citește pe larg în articolul Câinoasă sau proastă ca procuroare, Nicolai a obținut condamnarea și încarcerarea unui nevinovat confundându-i identitatea. Acum moare de dragul lui Ghiță.

Nicolai este urmată de Renate Weber care a fost președinta fundației lui George Soros în România timp de 9 ani. Detalii în articolul Fundația lui Soros din România a fost condusă din 1990 timp de 15 ani de un parlamentar PSD și o europarlamentară ALDE.

 

 

4 COMENTARII

  1. Foarte bine, dacă retragerea din listă nu e posibilă, să dea declarație respectiva că nu va prelua eventualul mandat. Sigur că normal ar fi să nici nu i se ofere, de preferat la cererea aceluiași preș al senatului adresată de îndată parlam european.

  2. Putem afla numele persoanei incarcerate? Doresc sa scriu tuturor parlamentarilor europeni despre „isprava” doamnei. Mi-ar da mai multa credibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.