Acasă Actualitate Tătaru: nu se impune carantină la nivel național

Tătaru: nu se impune carantină la nivel național

DISTRIBUIȚI

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că nu se impune instituirea unei carantine la nivel național, ci doar în zonele în care transmiterea este accentuată şi unde alte măsuri nu au dat rezultate, notează B1 TV.
Nelu Tătaru a precizat că prin introducerea de noi măsuri acolo unde situația o impune se încearcă să se limiteze „partea de pre-spital”.
„Cazurile care vin, sau infecțiile care se produc se produc în pre-spital, nerespectând niște reguli, că vrem sau nu vrem, trebuie să o recunoaștem. Noi suntem cei care primim aceste cazuri, suntem aceiași oameni, gestionăm medical o pandemie. Cred că eforturile ar trebui să fie susținute și comune. Încercăm tot noi să limităm partea de pre-spital, introducând acele reguli și uneori până la carantină. Nu închizi o țară, închizi efectiv zonele unde vezi că transmiterea este accentuată, impunând și alte reguli – carantina este ultima dintre ele. O carantinare a unei localităţi implică mai multe, nu neapărat acel indice pe care îl avem, cumulat în ultimele 14 zile. Sunt câteva criterii minore, majore, dar sunt criteriile majore, de exemplu existenţa şi ocuparea spitalelor din acea localitate. Sunt punctaje care se fac. De exemplu, dacă sunt ocupate peste 90 la sută secţia şi terapia intensivă sunt 20 de puncte. Dacă sunt ocupate doar secţia sau doar ATI – 15 puncte. În acest moment, Bucureşti nu se încadrează”, a explicat Nelu Tătaru. Ministrul sănătății a declarat că în Capitală vor fi operaționalizate mai multe paturi la secțiile de terapie intensivă, dând exemplu Spitalele Monza Metropolitan, Floreasca, Malaxa, Cantacuzino și Sfânta Maria.”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri seară, la B1 TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.