Acasă Actualitate Traducerea scrisorii lui Mache către Orban: Sică, am să-ți torn o revoluție

Traducerea scrisorii lui Mache către Orban: Sică, am să-ți torn o revoluție

DISTRIBUIȚI

După ce judecătorii constănțeni au respins cererea lui Teodosie de a permite pelerinaj național de Sf. Andrei la o peșteră din județul Constanța, arhiepiscopul i-a trimis o scrisoare premierului Orban în care spune că nu va îngădui ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine pe Sfântul Andrei să fie „călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet”: „Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale ?!? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?”. El avertizează Guvernul să nu subestimeze dorința oamenilor de a striga din nou în stradă. Miercuri, Poliția a amendat 39 de persoane care participau la o slujbă la o biserică din municipiul Constanţa, fără a purta mască de protecţie sau a respecta regulile de distanţare fizică, slujba fiind oficiată de un sobor de preoţi condus de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Teodosie e fostă sursă a Securității sub numele de cod Mache.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a tradus în modul caracteristic scrisoarea lui Teodosie:

„Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, ameninţându-i pe cei care «nu au frică de Dumnezeu şi se închină unei ştiinţe absurde, bazată pe necunoscuţi specialişti», cu o revoluţie ca-n 89. Adică, «Sică, am să-ţi torn o revoluţie, da, o revoluţie, de să mă pomeneşti». În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna”, scrie Cristian Tudor Popescu. Citește integral pe Republica. ro

3 COMENTARII

  1. Ce faci Make acum ai inceput sa te dai”cocos”ma parlitule,ai trecut la amenintari?,pana sa ii dai tu jos pe Orban vezi sa nu fii condamnat pentru zadarnirea combateri bolilor dupa care se poate sa fie scos din dulap si”dosarul Nazarcea”ala cu fonduri europene,stii tu.
    Spagoveanu a dovedit inca odata ca este foarte departe de credinta el doar folosinduse de Dumnezeu si de Sfinti pentru bani,pacat pentru ca din cauza unor popi ca Theodosie au ajuns foarte multi oameni sa nu mai creada in Dumnezeu si inca ceva Mache,daca pentru tine cuvantul Domnului este adevar dadator de viata atunci cum interpretezi tu raspunsul pe care ISUS i l-a dat evreilor cand a fost intrebat daca ei trebuie sa le plateasca taxe Romanilor”Datii Cezarului ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”,pentru teologi ortodocsi dar si ai celilaltorlalte religii care au noul testament ca baza a credintei lor spun ca prin raspunsul asta ISUS le-a spus evreilor”respectati si legile conduceri tari si legile lui Dumnezeu”.

  2. Cica Moise se intalneste cu Ronald Reagan pe lumea ailalta si tipa la el-Sa te duci imediat inapoi de unde ai venit si sa faci asta si asta.Ajunge Ronald Reagan in Parlament si tipa la congresmeni-Ba ticalosilor m-a trimis Moise inapoi din cauza voastra.Congresmenii-Da ce vrea Moise de la noi ?A zis ca nu vrea nimic dar sa nu-i mai schimbati cele 10 porunci.Chestiile cu pedofilia si spalatoria de bani furati nu sunt poruncile lui.Si Congresmenii-Moise sa ne lase in pace aici avem alta religie cu licuriciul-ochiul dracului si nu mai avem timp de el

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.