DISTRIBUIȚI

UPDATE: Reacția Laviniei Coțofană la intenția Directorului General al ASSMB de a o concedia pentru a nu-i lua locul

Violeta Dimitriu a fost angajată în 2018 ca inspector 1A la cabinetul directorului general al ASSMB, obținând la concurs 94.41 de puncte. Așadar putem spune că femeia e bine pregătită și că nu a fost vorba de un concurs trucat, că doar nu a luat 68 de puncte. Astăzi însă, cariera ei a avut de suferit pentru că Junior Vasile Apostol, Director General interimar al instituției, a demis-o din funcția pe care o ocupa, acuzând-o că a dat un document ziarului Curentul, mai precis mie.
Deși unii spun că Apostol ar fi jurist și că abrevierea Jr. folosită de acesta în fața numelui său în documente oficiale nu vine de la Junior așa cum spune DOOM-ul că înseamnă, este evident că acesta nu știe că un angajat care oferă documente presei devine automat avertizor de integritate, legea 571/2004 permițând oricărui funcționar al statului să reclame inclusiv presei când sesizează încălcări ale legii, fiind protejat de orice prigoană ulterioară din partea șefilor săi. Încălcarea Legii 571/2004 care protejează avertizorii, urmată de prejudicierea avertizorului, de exemplu prin micșorarea salariului, sau orice altă formă de încălcare a unui drept, este abuz în serviciu.
Bineînțeles că dacă Dimitriu va da în judecată instituția și vom fi citați ca martori ne vom prezenta și vom comunica judecătorului că nu ea a fost sursa, că nu am vorbit niciodată cu ea și nu o cunoaștem. Poate Apostol și mâna lui dreaptă, incompatibila Aurica Ghinea or fi crezut că ziariștii nu vorbesc în instanță nici despre surse, nici despre nesurse. Ei bine, nu. Practica permite ziaristului să declare dacă cineva nu a fost sursa lui, acesta putând invoca doar protejarea sursei.

Informația demiterii a fost anunțată astăzi într-o ședință organizată de Apostol la ora 14.30 cu toți directorii din ASSMB. Ședința nu a durat decât 40 de minute pentru că Apostol a ținut iar să le spună că la 16.30 are întâlnire cu Nicușor Dan care e de acord cu tot ce face el și chiar îl apreciază foarte mult. Noi nu putem să credem așa ceva pentru că Apostol refuză să-și facă public CV-ul și chiar când i-am trimis o solicitare în acest sens, tot nu a făcut-o, singura concluzie ce se poate trage fiind că lui Junior Vasile Apostol însuși îi e rușine cu CV-ul lui și deci nici Nicușor, dublu medaliat cu aur la Internaționala de matematică cu doctorat la Paris, nu ar avea cum să-l admire.

Cinci puncte s-au discutat în ședință

Surse cel mai bine informate ne-au expus ce s-a discutat la ședință:

Punctul 1. Apostol i-a anunțat pe directori că a demis-o pe Violeta Dimitriu din funcția de șef birou registratură și secretariat pe motiv că dă informații la Curentul, respectiv pentru articolul cu „relocarea” aparaturii de la neonatologie Malaxa la Spitalul Universitar, despre care am scris AICI. Tot el i-a anunțat satisfăcut că a trimis-o, începând de mâine, la un compartiment de SSM din sediul vechi. Adică o amenințare pe față pentru cei care mai îndrăznesc să dea documente presei.

Punctul 2. Apostol i-a anunțat că se modifică organigrama prin desființarea serviciului suport spitale pentru a scapa de Lavinia Coțofană, nominalizată de Apostol în ședință și care ocupă funcția de consilier juridic la Spitalul Colțea.
Pe 12 noiembrie l-am sunat pe Apostol, după ce trimisese o adresă tuturor spitalelor care evident o viza pe Lavinia Coțofană să ne confirme sau infirme informația că încearcă epurarea celor care ar putea fi numiți în locul lui, iar acesta ne-a răspuns: „Doamne Dumnezeule, dar n-am făcut niciodată așa ceva”. Mai avea puțin și se și jura că nu. Conform legislației în vigoare, atunci când Apostol va fi revocat din funcția pe care o ocupă interimar, lucru care se va întâmpla în curând, în locul lui va fi numit un alt interimar din rândul angajaților ASSMB. Și cum în ultima perioadă s-a răspândit tot mai mult zvonul că Lavinia Coțofană va fi persoana desemnată ca interimar de noua administrație a Capitalei pentru a organiza concursul pentru director general al ASSMB, oamenii din ASSMB cred că acesta e motivul pentru care Apostol o vrea plecată din instituție. Despre toate acestea am scris AICI.

Aici iar intervine priceperea juridică deosebită a lui Apostol care nu știe sau se face că nu știe că pentru schimbarea organigramei trebuie votul Consiliului General. Să vedem dacă îl va obține după ce Vlad Voiculescu va fi viceprimar.

Punctul 3. Investițiile cele mai mari le va face în 2021. Probabil că în mintea lui deja vede cum curg contractele către firmele de la el din sat pe care deja le-a omenit cu ajutorul managerilor Spitalelor Filantropia și Colentina.

Punctul 4. A cerut de la Direcția Investiții documentele pentru Spitalul Gorgos pentru a face un studiu de fezabilitate pentru o stație de epurare. Probabil că firma este ca și pregătită.

Punctul 5. Trimite încă 40 de medici și asistente de la Stomatologie la ambulanță.

Să vedem acum pe cine mai dă Apostol afară după ce am publicat și aceste informații, ce sursă mai identifică. Sau poate măcar acum înțelege și Nicușor Dan că nu a fost ales de bucureșteni ca să păstreze nici caracatița din primărie, nici pe Apostolul ASSMBului care demite oameni angajați cu concurs după bunul lui plac.

3 COMENTARII

  1. Managerul Apostol cel mai probabil a sustinut un concurs in fata unei comisii unde a prezentat o propunere de plan de management, insa decizia de angajare este luata anterior de catre un baron local de regula presedintele organizatiei judetene, in cazul de fata cel mai probabil a fost luata de doamna Gabriela Firea sau tovarasul Liviu Dragnea.
    Ce a facut consilierul de integritate Lavinia Cotofana a fost acoperita de lege, insa din punct de vedere mediatic a insemnat o lovitura pentru Gabriela Firea in conditiile in care, confom presei ex primarul capitalei a aruncat 34 de milioane de lei de la bugetul public pentru promovarea idilica a imaginei sale electorale.
    In aceste conditii anterior mentionate, Nicusor Dan noul primar al Caitalei il va mentine pe acest domn Apostol in postura de manager !?

  2. Poate ca si managerul Apostol este cu state de plata pe la mai multe partide, si cine stie are asigurata imunitate profesionala inclusiv la NIcusor Dan, ca de …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.