Home Actualitate Teodorovici promite o lege ca jurnaliștii să publice doar informații verificate cum...

Teodorovici promite o lege ca jurnaliștii să publice doar informații verificate cum vrea PSD, nu cum permite CEDO

DISTRIBUIŢI

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a făcut miercuri declarații uluitoare pentru Agerpres. Acesta a anunțat că va propune modificarea legislației astfel încât jurnaliștii care publică informații neverificate să fie amendați pentru că mass-media l-a citat pe senatorul PNL Florin Cîțu, care a declarat zilele trecute că angajaţilor din Ministerul de Finanțe li se cere să măsluiască datele privind execuţia bugetară pe anul 2018, Teodorovici considerând că cele spuse de parlamentarul liberal sunt „o bazaconie totală şi o imbecilitate”.

„Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice – dar o să verific personal acest lucru – şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă. Este inacceptabil ca o persoană publică importantă, vicepreşedinte de partid, aşa cum este Florin Cîţu, să dea astfel de informaţii, în condiţiile în care Eurostat confirmă datele mele. Nu e corect să dezinformezi populaţia. Cei care sunt pe zona de Finanţe din Europa îşi dau seama că aşa ceva nu se face, dar îşi dau seama cum este şi presa la noi, dacă nu verifică nici măcar o dată o informaţie de acest gen, o informaţie de natură economică care poate să inducă în eroare mediul de afaceri, poate afecta imaginea de ţară. Cum îşi poate imagina cineva că ministrul de Finanţe, fie el şi din România, poate face aşa ceva: să manipuleze datele oficiale. Eu nu sunt de ieri, de azi în sistem, sunt de o viaţă întreagă şi nu m-am jucat cu datele niciodată. Când am spus ceva, aşa a fost. A spus că nu ne încadrăm în deficit, iată că ne-am încadrat şi chiar mai jos, a spus că inflaţia ajunge la 12% în decembrie şi nu a ajuns, iar acum a luat-o în alt sens, că am falsificat datele. I-au spus lui oameni din finanţe… Este o bazaconie totală, o imbecilitate, pe româneşte”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Desigur că o astfel de lege ar fi neconstituțională și ar încălca libertate de exprimare, CEDO permițând presei să publice informațiile provenind de la oficialități fără ca acestea să mai fie verificate.

Florin Cîţu a scris, marţi, pe pagina de Facebook :
Darius Valcov confirma criza!

Cifrele prezentate de Darius Valcov sunt masluite. #fakenews

Datele OFICIALE despre executia bugetului in 2018 apar dupa 25 ianuarie 2019. Doar atunci MFP are situatia EXACTA si FINALA a executiei bugetare.

Aseara tarziu am fost sunat din MFP si mi s-a spus ca aceste cifre nu sunt reale.

Mai mult, si asta este foarte grav, Darius Valcov le cere angajatilor de la finante sa masluiasca datele in asa fel incat executia finala sa arate exact asa cum a anuntat el. Adica sub 3%.

Pentru a-i opri si a-i pedepsi pe cei responsabili este nevoie de trei lucruri:

– alo institutiile statului, se aude? (Curtea de Conturi, Procuratura, CSAT…)

– Ii cer public lui Teodorovici sa permita ca o echipa de experti ai opozitiei sa verifice corectitudinea executiei bugetare. Suntem pregatiti.

– voi informa EUROSTAT de maniupularea indicatorilor economici in Romania in scopul manipularii pietelor de capital, financiare si bancare.

In cazul in care nu vom reusi vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se intampla in gradina celui care pentru 6 luni de zile va prezida sedintele ECOFIN.

3 ARII

  1. D-l Teodorovici vrea din nou cenzura presei ca pe vremea lui Ceausescu. Sa nu uita ca suntem in anul 2019 si in Romania acum 30 de ani a avut loc o REVOLUTIE in care, au murit multe persoane pentru libertatea cuvantului.

  2. Domnul bunicut de discoteca s-a suparat. Cum sa fie dumnealui deranjat chiar de legile economiei? Ce asta e o stiinta? Cum ca daca iei dintr-un sac poti sa ajungi la fund si sa nu mi gasesti nimic? Asta se intampla in realitate. In fantezia PSD_ALDE e cu totul altceva. Acolo daca esti bun roman, daca-l ai pe Burebista ca sef totul e altfel. Aici plopii fac mere si rachitele micsunele… Sa incerci omule, care crezi in realitate si logica sa-i contrazici ca e de rau. Asta e guvernarea PSD-ALDE daca esti cititor de povesti pentru cei mici. Caci ei insisi vor pleca din Tara cand vor deveni oameni maturi si nu vor mai crede in povestile bunicutilor de discoteca…

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.