Acasă Actualitate Tudorel Toader îl plesnește din nou pe Florin Iordache

Tudorel Toader îl plesnește din nou pe Florin Iordache

DISTRIBUIȚI

După ce a demonstrat acum o săptămână că nu el, ci Florin Iordache este responsabil pentru legea care a scos infractorii din închisori, astăzi, Tudorel Toader îl plesnește din nou explicând că modificările la Codul Penal declarate neconstituționale sunt exclusiv opera Parlamentului. Comisia de modificare a fost condusă de Florin Iordache.

Iată explicația lui Toader:

„pentru cei dornici de…”adevar” !
MJ nu transmite proiectele de lege direct la parlament !
Cu respectarea normelor de tehnica legislativa, MJ prezinta un proiect de lege in Guvern, insotit de avizele necesare, care il adpta apoi il transmite parlamentului spre legiferare.
In cursul anului 2017, printre altele, MJ a elaborat doua proiecte de lege:
1. proiect de lege pentru modificarea Codului penal, in sensul punerii de acord cu deciziile CCR, precum si pentru transpunerea directivei privind confiscarea extinsa;
2. proiect de lege pentru modificarea Codului de procedura penala, in sensul punerii de acord cu deciziile CCR, precum si pentru transpunerea directivei privind consolidarea prezumtiei de nevinovatie.
Cele doua proiecte de lege au fost adoptate de catre Guvern si transmise parlamentului.
Ulterior, nici una dintre solutiile propuse prin cele doua proiecte de lege, nu a fost declarata neconstitutionala.
Ar trebui sa facem distinctiile necesare dintre proiectele de lege, elaborate de catre MJ, si punctele de vedere/ opiniile/ propunerile transmise direct comisiilor parlamentare !”, a scris Toader pe Facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.