Acasă Actualitate Timofte, cercetat și pentru divulgarea de informații privind privatizarea Petrom

Timofte, cercetat și pentru divulgarea de informații privind privatizarea Petrom

DISTRIBUIȚI

Ecourile mandatului lui Radu Timofte în fruntea SRI se mai aud și astăzi, de data aceasta, dinspre DNA. Potrivit informațiilor noastre, fostul șef al SRI, protejat altădată puternic de către Ion Iliescu, se află în vizorul anchetatorilor DNA în mai multe dosare. Pe lângă cel referitor la locuința RAAPPS pe care și-a însușit-o la preț modic, deși nu mai era militar și nu avea dreptul la acest gen de locuințe, Radu Timofte este vizat și într-un dosar privind privatizarea Petrom. Sursele noastre ne-au confirmat că Timofte este cercetat pentru divulgarea de informații clasificate din ședințele CSAT privind privatizarea Petrom. De altfel, DNA îl suspectează pe Timofte că ar fi folosit informațiile secrete la care avea acces în calitate de membru al CSAT pentru a satisface anumite interese economice. Or, relația lui Timofte cu Sorin Ovidiu Vîntul este de notorietate, ea făcând chiar obiectul unei anchete a comisiei parlamentare privind controlul SRI. Președintele acestei comisii, deputatul PSD Ion Stan, a declarat public că întâlnirile dintre Radu Timofte, directorul Serviciului de Informații, și Sorin Ovidiu Vîntu au continuat și după numirea lui Radu Timofte în funcție și chiar în perioada în care SRI declanșase urmărirea informativă în legătură cu activitățile controversatului om de afaceri. Ion Stan a precizat că SRI a întocmit 144 de rapoarte informative privind activitatea grupului SOV, iar "o parte din comenzile de informații au fost semnate de Radu Timofte".
Pentru a întregi triunghiul, trebuie să reamintim și interesul lui Vîntu pentru Petrom. S-au scris pagini de ziare despre dorința lui SOV de a pune mâna pe acțiunile rezervate salariaților Petrom, prin intermediul bunului său prieten, Liviu Luca. Doar semnalele de alarmă trase de presă și opoziția unor miniștri democrați au făcut ca Vîntu să nu intre până acum în posesia acestor acțiuni.

Lista
În curând, ziarul "Curentul" va publica lista procurorilor și polițiștilor care, sub coordonarea fostului procuror general, Ilie Botoș, l-au ajutat pe Radu Timofte în acțiunile sale, scăpându-l de adversari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.