Acasă Actualitate Titus Corlăţean a avut luni convorbiri telefonice cu omologii săi din Israel,...

Titus Corlăţean a avut luni convorbiri telefonice cu omologii săi din Israel, Palestina şi Iordania

DISTRIBUIȚI

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut luni, convorbiri telefonice cu omologii săi din Israel, Avigdor Lieberman, Palestina, Riad al-Malki  şi Iordania, Nasser Judeh, prilej cu care şeful diplomaţiei române a adresat mulţumiri în numele Guvernului pentru sprijinul acordat şi cooperarea excelentă între autorităţile române şi instituţiile acestor state pentru finalizarea cu succes a operaţiunii de repatriere a 84 de cetăţeni români.

otodată, ministrul Titus Corlăţean a subliniat că fără sprijinul acordat de aceste state, în condiţiile de securitate extrem de dificile actuale din regiune, operaţiunea nu ar fi putut avea loc.

 Ministrul Titus Corlăţean a primit asigurări din partea omologilor săi cu privire la sprijinul acestora şi pe viitor, dacă situaţia ar face necesară o eventuală nouă operaţiune în sprijinul cetăţenilor români din regiune.

 De asemenea, ministrul Titus Corlăţean a purtat discuţii cu şefii celor trei diplomaţii referitor la evoluţiile şi perspectivele securităţii în regiune.

Mai mult,  Corlăţean a adresat şefului diplomaţiei iordaniene, Nasser Judeh, invitaţia de a efectua o vizită în România în perioada următoare, invitaţia fiind de principiu acceptată, data exactă urmând să fie stabilită pe canale diplomatice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.