Acasă Actualitate Traficanții de vize se îmbogățesc pe spatele refugiaților. Afgan reținut în București...

Traficanții de vize se îmbogățesc pe spatele refugiaților. Afgan reținut în București pentru șpagă

DISTRIBUIȚI

Ca urmare a activităților de urmărire penală realizate de ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție — Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, delegați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în data de 5 august 2018 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de B.A., cetățean afgan, și s-a dispus măsura reținerii acestuia pentru 24 ore pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În fapt, în luna iunie 2017, inculpatul B.A. a pretins de la un martor denunțător suma totală de 2.400 euro, în schimbul promisiunii că își va folosi influența pe care a pretins că o are, pentru a-l ajuta pe acesta să părăsească ilegal teritoriul României cu destinația Olanda, împreună cu cei trei copii ai săi, fără a deține viză de călătorie în spațiul Uniunii Europene.

Din suma totală, B.A. a primit 1.200 euro în iunie 2017, bani ce au fost pretinși pentru funcționarul public, diferența de 1.200 euro urmând să o primească pentru sine, după data ajungerii martorului denunțător la destinație.

La 05.08.2018 a fost pus în executare de către ofițerii de poliție ai D.G.A.—D.A.M.B.J.I. un mandat de aducere pe numele lui B.A., persoană care a fost condusă la sediul unității de parchet.

Ofițerii de poliție ai D.G.A. — D.A.M.B.J.I. au fost delegați să efectueze acte procedurale în dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București la 05.06.2018 ca urmare a denunțului formulat de M.R., în cauză fiind administrat materialul probatoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.