Acasă Actualitate Trei bărbați și o femeie duși la mandat de arestare preventivă pentru...

Trei bărbați și o femeie duși la mandat de arestare preventivă pentru „vaccinările la chiuvetă” din Valea Călugărească

DISTRIBUIȚI

Tribunalul Prahova va decide azi dacă patru inculpați vor ajunge în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile. Aceştia sunt acuzaţi de luare de mită, fals informatic şi trafic de influenţă.

Medicul care coordona activitatea centrului de vaccinare de la Valea Călugărească are calitate de suspect dar împotriva sa nu au fost dispuse măsuri preventive. Surse judiciare au precizat că în cauză cercetările continuă pentru că există informaţii că numărul persoanelor implicate în afacerea vaccinărilor fictive este mult mai mare de 80.
Sumele de bani încasate cu titlu de mită de către angajaţii centrului de vaccinare de la Valea Călugărească variau între 200 și 1000 de lei, în funcţie de posibilităţile financiare ale fiecăruia dintre doritori. Un om îngrijit, cu haine scumpe, plătea mai mult, decât unul care avea haine ponosite şi vechi. Cei mai mulţi aveau nevoie de act pentru a pleca în vacanţă în afara ţării sau la muncă, dar se temeau de vaccin.
Ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore expiră vineri, la ora 21.00. Dacă Tribunalul Prahova nu va accepta solicitarea de arestare preventivă, cei patru vor fi liberi. Celelalte 30 de persoane aduse joi la audieri au fost lăsate în libertate pentru moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.