Acasă Actualitate Trei poliţişti de la Permise Auto din Tulcea, trimişi în judecată pentru...

Trei poliţişti de la Permise Auto din Tulcea, trimişi în judecată pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

Trei poliţişti de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Tulcea au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, de DNA Constanţa, în sarcina acestora reținându-se infracțiunea de luare de mită.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, este vorba de Ionel Olăraș, subcomisar de poliţie, Florea Străinu, inspector principal și Gheorghe Constantin, agent şef principal de poliţie, toți din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor(SPCRPCÎV) Tulcea.

Cei trei sunt acuzați că au primit bani pentru a favoriza candidaţi la examenul de obţinere a permisului auto.

În rechizitoriul întocmit de priocurori se arată că la 16 ianuarie 2014, cei trei au primit de la o persoană, suma totală de 2.800 lei, precum şi alte foloase (produse alimentare şi băuturi alcoolice), pentru a favoriza mai mulți candidați la examenul de obținere a permisului de conducere, organizat în orașul Măcin, județul Tulcea.

Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest caz au fost declanşate întrucât existau suspiciuni potrivit cărora, în perioada 2013 – 2014,la nivelul județului Tulcea s-au săvârșit numeroase infracțiuni de corupție, de către reprezentanți ai unor școli de șoferi sau ai altor agenți economici, de către agenți și ofițeri din cadrul SPCRPCÎV Tulcea, dar și de către funcționari din cadrul Autorității Rutiere Române, în legătură cu examenul de obținere a permiselor de conducere și a atestatelor profesionale.

Din dosarul cauzei rezultă că pentru obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere cursanţii erau abordaţi de către instructorii auto sau de către reprezentanţii şcolilor de şoferi care, afirmând că au influenţă asupra lucrătorilor din cadrul SPCRPCÎV Tulcea, pretindeau sume cuprinse între 150 şi 300 de euro, promiţând în schimbul acestora, promovarea probei practice.

În acest context, la 16 ianuarie, în orașul Măcin a avut loc examinarea cursanților din această localitate, la care au participat printre alții, inculpații Străinu Florea, Olăraș Ionel și Constantin Gheorghe, în calitate de examinatori.

Anterior începerii probei practice, cei trei inculpați au fost invitați la o masă de protocol, organizată în incinta unei societăți comerciale. Cu această ocazie, cei 3 inculpați au primit de la o persoană, pe lângă alte foloase (produse alimentare şi băuturi alcoolice), câte 400 lei pentru fiecare dintre cei 7 candidați ai școlii sale de șoferi, de la care ea pretinsese și primise anterior suma de 150 euro, de persoană.

Astfel, Constantin Gheorghe a primit suma de 1.200 lei pentru trei candidați, iar ceilalți doi inculpați au primit fiecare câte 800 lei pentru câte doi candidați examinați.

Tot, în aceeași zi, autoturismul aparținând MAI și folosit pentru deplasare de cei 3 inculpați veniți pentru examinare a fost alimentat cu benzină în valoare de 200 lei, de către persoana care intermedia relaţia dintre inculpaţii examinatori şi candidaţi.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpaților Străinu Florea, Olăraș Ionel, și Constantin Gheorghe. 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Tulcea, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.