Acasă Actualitate Trei simpatizanti ai maidanezilor s-au urcat pe acoperisul Primariei Capitalei

Trei simpatizanti ai maidanezilor s-au urcat pe acoperisul Primariei Capitalei

DISTRIBUIȚI

– Militantii pentru drepturile animalelor cer oprirea programului de euthanasiere a cainilor vagabonzi

Primaria Generala a Capitalei a fost luata, ieri, cu asalt de catre membrii si simpatizatii Asociatiei Vier Pfoten, care au organizat o actiune de protest. Ineditul actiunii organizate a provenit din aceea ca trei dintre membrii fundatiei s-au urcat pe acoperis, in timp ce altii au instalat pe fatada imobilului un banner pe care scria, in limba engleza si in limba romana, -Opriti uciderea cainilor fara stapan, domnule Basescu!-.

Bannerul, cu dimensiunile de 16×5 metri, a fost fixat de activistii austrieci si germani ai organizatiei, iar actiunea face parte din campania de informare -Cainii simt oamenii. Oamenii ce simt?-.

Fundatia doreste astfel sa-l determine pe primarul general sa opreasca uciderea cainilor fara stapan si sa respecte contractul incheiat cu Vier Pfoten si Brigitte Bardot, pe 1 martie a.c.

Ultima actiune a Vier Pfoten a avut loc in pe 29 octombrie, cand cativa reprezentanti ai fundatiei, veniti din Elvetia, Austria si Germania, au protestat in fata Adapostului Chiajna al Administratiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA), legandu-se cu lanturi de portile bazei. Cei aproximativ zece militanti pentru drepturile animalelor au format un cordon viu, la intrarea in adapost, purtand pancarte pe care scria: -Opriti uciderea cainilor, domnule Basescu!- sau -Doctorul Razvan Taru, specialist in uciderea cainilor-.

Reprezentantul Fundatiei Vier Pfoten Romania, Amir Khalil, avertiza, cu acel prilej, ca protestul nu va inceta decat dupa ce autoritatile locale vor renunta la programul de euthanasiere a cainilor vagabonzi din Bucuresti. -Este inadmisibil ce face domnul Basescu! In cadrul acestui program, animalele sunt injectate cu substanta letala fara a fi anesteziate in prealabil-, sustinea seful Vier Pfoten Romania.

Cu toate acestea, Pimaria nu va stopa programul de euthanasiere a cainilor fara stapan, primarul declarand: -Nu am de negociat nimic cu o fundatie care nu a facut altceva decat sa contribuie la sporirea numarului de caini maidanezi. Cand Vier Pfoten isi va asuma raspunderea pentru cei aproape 30.000 de bucuresteni muscati de caini, atunci voi lasa o cale de negociere-.

Protestul Asociatiei Pfier Pfoten a fost reflectat si de catre agentia franceza de presa, AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.