Acasă Actualitate Tudorache anunță că a vizitat „John Hopkins” pentru „un act medical de...

Tudorache anunță că a vizitat „John Hopkins” pentru „un act medical de calitate în Sectorul 1”. Spitalul se numește de fapt Johns Hopkins

DISTRIBUIȚI

Primarul Sectorului 1 se află în SUA exact în aceste zile în care omul său de la ADP Sector 1 împreună cu „IUBI” au fost trimiși în judecată pentru că firma care păzește parcurile a fost obligată să cotizeze procentual din contract. Gurile rele spun că șeful ADP ar fi recunoscut că împărțea prada cu șeful său, ceea ce ar putea explica faptul că nu a fost reținut de procurorii care l-au prins luând mită.  Din SUA, primarul ne transmite un comunicat cu titlul „parteneriate româno-americane pentru un act medical de calitate în spitalele din Sectorul 1”. Ce vorbești, domne! Omul e detașat de aceste aspecte minore și sătul de serviciile medicale românești s-a dus să aducă și în sectorl său calitatea!

„Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a demarat, ieri, în Baltimore, Maryland, negocierile cu reprezentanții uneia dintre cele mai cunoscute instituții medicale din Statele Unite ale Americii — Spitalul ‘John Hopkins’ — pentru stabilirea unui parteneriat strategic cu spitalele din Sectorul 1. Parteneriatul are ca obiect derularea unor programe de schimb de experiență profesională (stagii efectuate de medicii din Sectorul 1 la Spitalul ‘John Hopkins’, precum și de colegii lor americani, la instituțiile medicale din sector).”, ne transmite primarul.

Menționăm că în Baltimore există un spital Johns Hopkins, nu John.

„Colaborarea medicală româno-americană va fi axată pe două specialități de a căror îmbunătățire calitativă România are mare nevoie: bolile cardiovasculare (principala cauză a deceselor în țara noastră) și tratamentul arsurilor. În acest sens, primarul Sectorului 1 a purtat discuții cu Dr. Salim Aziz, profesor de chirurgie cardiacă la Universitatea ‘George Washington’, medic cu o vastă experiență și pe zona clinică, și pe zona administrativă. Primarul Sectorului 1 s-a întâlnit și cu Todd Stottlemyer, director executiv al ‘Inova Personalized Health’, una dintre cele mai mari companii private din domeniul medical și unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul local al Capitalei S.U.A., Washington. Pe tot teritoriul Statelor Unite, ‘Inova’ deține 100 de unități spitalicești la care lucrează peste 10.000 de angajați. Vom folosi experiența celor de la Inova în proiectul nostru de construire a spitalului de urgență Sf. Vasile cel Mare. De aceea, am discutat cu dl. Stottlemyer aspecte ce țin modul de organizare al unei unități spitalicești, atât din punct de vedere arhitectural, cât și funcțional, toate vizând asigurarea unui act medical de calitate, în condiții optime pentru pacienți și pentru medici. Ne-am angajat să continuăm contactele și să punem bazele unei cooperări permanente”, ne anunță primarul. Și gata! S-a terminat comunicatul. Sectorul 1 e ca și transformat în SUA. Uraaaa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.