Acasă Actualitate Tudorel Toader: „S-a agreat ca amnistia şi graţierea să fie ultima soluţie“

Tudorel Toader: „S-a agreat ca amnistia şi graţierea să fie ultima soluţie“

DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineaţă, că amnistia şi graţierea reprezintă, la acest moment, ultima soluţie de îndreptare a unor abuzuri, deoarece există şi alte metode legislative care pot fi adoptate. „Lucrăm la un draft, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi modificarea Codului de procedură penală în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi pentru transpunerea celor două directive: confiscarea extinsă la Codul Penal, consolidarea prezumţiei de nevinovăţie la procedură penală“, a spus Tudorel Toader.
„Reluăm cele două proiecte de lege pe care le-am iniţiat şi promovat anul trecut. Probabil, probabil, sigur că mă voi consulta şi cu doamna prim-ministru, nu vom propune două ordonanţe de urgenţă, ci una singură cu două puncte: codul penal şi codul de procedură penală. Al treilea punct pe care îl analizăm şi îl discutăm este dacă în cele două coduri preluăm şi unele dintre soluţiile legislative care au fost adăugate de către Parlament, controlate de către CCR şi declarate constituţionale. Dacă preluăm, vom prelua dintre acele soluţii care au fost validate de către CCR, în rest nimic mai mult, nimic mai puţin. Dacă există alte soluţii, legislative evident, de îndreptare a abuzurilor comise, evident şi normal s-a exprimat acordul cu respectivele soluţii. Dacă nu, s-a agreat ideea ca amnistia şi graţierea să fie ultima soluţie de îndreptare a respectivelor abuzuri. Ne aflăm în acest stadiu“, a spus Tudorel Toader.

2 COMENTARII

  1. tudorele, tudorele, te-ai vandut pe psd-le.

    tudorele nu uita, studentimea nu te vrea si nici Iasul nu te vrea, dute-n ALEXANDRIA, sa-ti deschizi notariat si sa te faci imparat, imparat de Teleorman sa castigi cinstit un ban , sa te rogi la dumnezeu sa-ti ierte pacatele , sa nu mai faci altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.