Acasă Politic Dan Barna îi răspunde lui Liviu Dragnea după declarațiile de la Consiliul...

Dan Barna îi răspunde lui Liviu Dragnea după declarațiile de la Consiliul Naţional al PSD

DISTRIBUIȚI

După ședința de ieri de la PSD, Liviu Dragnea i-a cerut public lui Florin Iordache să-l denunțe pe Klaus Iohannis pentru înaltă trădare. În aceeași ședință, conducerea PSD a stabilit ca Dăncilă să semneze OUG de amnistie și grațiere pentru condamnările de până la zece ani.

Liderul USR Dan Barna a reacționat față de  „Guvernarea corupţiei şi minciunii.

Liviu Dragnea a cerut astăzi Guvernului să adopte ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea până pe 15 ianuarie. Dacă acest lucru se va întâmpla, îl avertizez pe Liviu Dragnea că PSD va arunca România către o adevărată revoluţie.

În urmă cu trei zile, am avut prima şi ultima tentativă de a obţine nişte garanţii de la premierul Dăncilă că nu va da o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Am cerut întâlnirea pentru a-i vorbi direct despre catastrofa pe care PSD o pregateşte şi a-i da personal, în mână, argumentele. Atât doamna prim-ministru, cât şi ministrul justiţiei ne-au asigurat că nu intenţionează să dea o astfel de ordonanţă. Ne-au asigurat ferm, privindu-ne în ochi. Este limpede acum că atât doamna Dăncilă, cât şi domnul Toader au minţit. Că ne-au minţit pe noi, de la USR, este mai puţin important. Că au minţit o ţară întreagă este mult mai grav. Este inadmisibil. Că vor da ordonanţa de urgenţă pentru a-i scăpa de puşcărie pe Dragnea şi Tăriceanu în primele săptămâni de la preluarea Preşedinţiei UE este o umilinţă uriaşă pentru România şi va avea consecinţe imprevizibile asupra viitorului nostru european.

USR va face tot ce poate ca să oprească acest lucru. Săptămâna viitoare vom vota moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Le cer tuturor deputaţilor şi senatorilor să uite pentru o zi că sunt politicieni. Să uite de calcule, de aranjamente şi de combinaţii. Această moţiune este ultima şansă de a înlătura guvernul Dăncilă înainte ca Liviu Dragnea să ne împingă în afara Europei.

Reiau apelul pe care l-am făcut preşedintelui Iohannis, de a participa la toate şedinţele de guvern în care ar putea fi adoptată această ordonanţă. Dacă e nevoie să participe la toate şedinţele de guvern, atunci îi cer preşedintele să facă asta. Trebuie luate toate măsurile constituţionale pentru a împiedica adoptarea acestei ordonanţe.

Dacă moţiunea nu va trece, dacă guvernul Dăncilă reuşeşte totuşi să dea ordonanţa de urgenţă, atât eu, cât şi colegii mei din USR vom fi în Bucureşti, în stradă, aşa cum am fost şi la OUG13 şi pe 10 august. Vom ieşi în toată ţara şi vom sta în stradă până când guvernul PSD va cădea. Nu vom ceda nici în faţa frigului, nici a gazelor lacrimogene. Vom protesta paşnic până când România îi va înlătura de la putere pe Liviu Dragnea şi regimul corupt, mincinos şi iresponsabil pe care acesta l-a instaurat.”, arată Dan Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.