Acasă Actualitate Turnătorul Bălăceanu-Stolnici a dat Securității planul casei unui prieten care lucra la...

Turnătorul Bălăceanu-Stolnici a dat Securității planul casei unui prieten care lucra la Europa Liberă

DISTRIBUIȚI

Constantin Bălăceanu Stolnici a turnat la Securitate sub numele de cod Laurențiu.

CITEȘTE ȘI Mârlănie cu ștaif: Bălăceanu Stolnici o omagiază pe Ana Aslan, după ce ani la rând a turnat-o la Securitate

Concret, investigatorii CNSAS au anunțat, oficial, că: „Domnul Constantin Bălăceanu –Stolnici, fiul lui Grigore și Lucia-Ștefania, născut pe 7.07.1923, în București, a fost colaborator al poliției politice comuniste. Decizia nr. 2371/28.08.2007 a rămas definitivă și irevocabilă prin necontestare.“

„Laurenţiu” a fost un turnător valoros pentru Securitate, el folosindu-se de relaţiile personale pentru a intra în casele oamenilor importanţi pe care-i cunoştea, pentru a-i turna, bineînţeles, mai bine. Una din victmele sale, probabil nu singura, fostul director de la „Europa Liberă”, Vlad Georgescu, la care a fost în casă în calitate de oaspete. Cu ce a răsplătit „Laurenţiu” ospitalitatea lui Vlad Georgescu? Cu un raport amplu la securitate privind nu numai discuţia avută cu directorul de la „Europa Liberă”, ci şi planul casei în care locuia Georgescu împreună cu familia sa, în cazul în care securiştii ar fi avut vreodată nevoie de el. E posibil să fi avut nevoie, având în vedere că Vlad Georgescu a decedat în 1988, în condiţii nu tocmai clare, existând bănuieli de iradiere .

CITEȘTE ȘI Banii Securității – în punga lui Bălăceanu-Stolnici la schimb cu turnătoriile despre Ana Aslan și Casa Regală

Dar doar nu vă imaginați că Dunca are vreo problemă cu trecutul lui Stolnici?

4 COMENTARII

 1. Buna ziua,
  Foarte interesant articolul dumneavoastra si in acelasi timp patriotic, este un exemplu de bune practici despre cumeste satanizata imaginea publica a cetatenilor romani care au cooperat cu organele natioanle de informatii si in acelasi timp un exemplu de bune practici pentru decidentii politici din Romania despre cum este incurajata delatiunea calificata in favoarea altor puteri straine ce au orice alte interese, mai putin apararea valorilor Constitutiei Romaniei.
  Felicitari inca o data, poate ca era necesara si completare la modul in care institutiile de spionaj occidentale au si paltit, sponsorizat mafia din Italia, Japonia – pe filiera CIA – asta ca sa fie un articol echilibrat.

 2. Nici macar in acest moment nu exista o „curatenie morala” din partea acelor kkdemicieni (sau ce s-or mai considera) in aceasta societate ultra corupta, si, fara leac.

 3. @Mizeria umana.
  Fii linistit, toti tac malc si-si vad de sortulete si mitra sau de toiagul inaripat.
  Ca o completare: ar trebui facut cate un articol (cat mai complet) despre fiecare turnator, lichea, tradator. In genere, depsre personaje care au facut parte din sistem, sustinuti de sistem care au afectat o multime de oameni, distrugandu-le vietile sau chiar mai rau.
  Aceste articole ar trebui sa fie gasite si citite de fiecare cetatean care intra pe site-ul dvs. la rubrica/tab-ul: Tradatoti de Neam si Tara !

  3 imagini care spun foarte mult; despre aceasta impletitura degradanta cea de natura umana si cea simbolistica.
  https://www.activenews.ro/thumb-888?/articole/183867.jpeg
  https://www.activenews.ro/documente/100-ani-Balaceanu-Stolnici-154.jpg
  https://ziarullumina.ro/thumbs/gallery/2023/08/20/un-aristocrat-si-un-promotor-al-stiintei-romanesti-academicianul-constantin-balaceanu-stolnici-1923-2023-265363.webp
  De la acest ultim link se poate vedea un mic elogiu…. si de la cine????
  P.S. Masoneria + Biserica = Love, ca in Politica!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.