Acasă Actualitate Udrea a rămas fără avocat ieri, azi avea termen. Judecătoarea: poate fi...

Udrea a rămas fără avocat ieri, azi avea termen. Judecătoarea: poate fi un abuz de drept

DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Bucureşti a amânat marţi, pentru 24 martie, dosarul în care Elena Udrea este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor în legătură cu finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Udrea s-a prezentat marţi fără avocat în sala de judecată şi a anunţat că a fost reziliat contractul cu apărătorul său, Alexandru Chiciu, luni.

„După o relaţie de cinci ani (…) – Rugămintea e să îmi acordaţi termen”, a spus Udrea la proces, care a solicitat amânarea dosarului pentru a-şi angaja alt avocat.

Judecătoarea care se ocupă de acest caz, Claudia Jderu, şi-a cerut scuze martorilor chemaţi pentru audieri la proces, însă i-a reproşat Elenei Udrea situaţia creată.

„Apare aproape ca un abuz de drept în faza aceasta a procesului. (…) Domnul avocat cunoaşte că rezilierea, cu o zi înainte, poate fi un abuz de drept. Este adevărat că şi protestul magistraţilor a dus la amânarea cauzei, dar avem martori de audiat şi unul dintre ei vine a treia oară. Având în vedere lipsa de asistenţă juridică – termen 24 martie. Ne cerem scuze martorilor. Rugămintea e pentru martori să se mai prezinte o dată, pe 24 martie”, a spus magistratul.

În iulie 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu şi jurnalistul Dan Andronic în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.