Acasă Politic Impotenta Firea renunță la vinieta Oxigen. Poluarea continuă în București

Impotenta Firea renunță la vinieta Oxigen. Poluarea continuă în București

DISTRIBUIȚI

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat marţi că va renunţa la vinieta Oxigen, în urma reacţiilor venite de la cetăţeni, precizând că nu intenţionează să reintroducă această măsură, în cazul în care va câştiga un nou mandat.

„Decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General, în luna martie. Decizia este, chiar dacă cu sufletul neîmpăcat, dar din respect pentru cetăţenii care mi-au scris – şi foarte mulţi mi-au scris în acest sens, al renunţării – renunţ la vinieta anti-poluare. Renunţ la această vinietă pentru că trebuie să îi ascult pe toţi bucureştenii şi pentru că ei, în număr foarte mare, s-au pronunţat împotriva acestei viniete ecologice. Ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru finalizarea Centurii ocolitoare a Capitalei. Fără finalizarea Centurii ocolitoare a Capitalei nu putem afirma că avem un oraş în care am luptat într-adevăr cu poluarea. (…) Nu putem să avem (o Centură verde – n.r.) pentru simplul motiv că CNAIR, adică Guvernul, nu stabileşte culoarul de expropriere pentru Centura rutieră. Neavând clar culoarul pentru Centura rutieră, nu putem şti unde putem să amenajăm această Centură verde”, a declarat Firea În cele cinci zile de consultare, pe parcursul cărora i-a invitat pe bucureşteni să se pronunţe în ceea ce priveşte vinieta Oxigen, postarea sa a avut 2,5 milioane vizualizări, 60 – 70% din regiunea Bucureşti-Ilfov. Din cele peste 60.000 de comentarii, 90% s-au pronunţat în defavoarea vinietei. De asemenea, au fost transmise 5.000 de mail-uri, iar la sediul PMP au fost depuse 1.500 de petiţii împotriva restricţiilor de trafic şi a vinietei. Totodată, au fost depuse 430 de plângeri prealabile din partea unor persoane fizice sau juridice la direcţiile de specialitate ale Primăriei Capitalei, vizând anularea vinietei.

„În faţa unui val atât de uriaş de respingere a unei măsuri care a fost luată în întreaga Europă – aceea de a restricţiona în zona intens poluantă autoturismele care nu pot fi considerate prietenoase cu mediul, non-Euro, Euro 1, Euro 2 -, precum şi a vinietei anti-poluare, sunt în situaţia de a lua o decizie. În trei ani şi jumătate nu am revenit asupra niciunei măsuri, pentru că, în ciuda unor declaraţii politice care nu au legătură cu realităţile, cetăţenii din municipiul Bucureşti au apreciat tot ceea ce am propus”, a mai spus Firea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.