Home Actualitate Un al optulea „vălenar” a refuzat s-o violeze pe fata din Vaslui

Un al optulea „vălenar” a refuzat s-o violeze pe fata din Vaslui

DISTRIBUIŢI

Parchetul din Vaslui a avut un martor cheie în procesul de viol: un al optulea băiat din Văleni, beat și el la momentul violului, a refuzat s-o violeze pe fata de 18 ani iar acum este martor al acuzării. Acesta a povestit în fața judecătoarei cum a decurs violul, precum și faptul că el a refuzat să întrețină relații sexuale cu fata, dându-și seama că era vorba de un viol. Acesta, conform legislației române nu poate fi acuzat de vreo faptă, pentru că infracțiunea de nedenunțare prevăzută la art. 266 din NCP prevede că „Fapta persoanei care, luând cunoştinţă de comiterea unei fapte prevăzute de legea penală contra vieţii sau care a avut ca urmare moartea unei persoane, nu înştiinţează de îndată autorităţile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”, infracțiunea de viol nefiind una contra vieții iar la tăinuirea prevăzută la art. 270 prevede că „ Primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaşte natura acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.
Așadar acesta nu avea vreo obligație legală de a interveni sau de a anunța poliția.
Din cei șapte violatori, 3 și-au recunoscut faptele și le-au regretat în fașa judecătoarei.
Niciunul din cei patru violatori din Văleni care nu și-au recunoscut faptele nu a dorit să fie audiat de judecători, prevalându-se de dreptul la tăcere. Pe tot parcursul procesului, susţinătorii violatorilor au declarat că prietenii lor deţin înregistrări video, mesaje care ar atesta că adolescenta ar fi consimţit să întreţină relaţii sexuale cu toţi şapte. Totuşi, în faţa judecătorilor nu a fost depusă nicio astfel de probă. Luni la ora 14.00 cei șapte își vor afla sentința care poate fi atacată cu apel.
Martorul, prieten cu cei șapte violatori a declarat că a fost invitat de Silviu Burada să îşi satisfacă şi el plăcerile fizice însă a refuzat când și-a dat seama că e vorba de un viol. La fel au declarat și ceilalți șase inculpați care au dat vina pe Silviu Burada, spunând că acesta a premeditat violul încă din timpul zilei, când i-a sunat pe fiecare şi i-a întrebat dacă nu doresc „să facă o poştă“. Mama lui Silviu Burada, Dorina Burada, în inteligența ei sclipitoare, este cea care a deschis o pagină de facebook în care o batjocorea pe victimă și invita lumea să o denigreze. Acesta a fost momentul în care presa a luat atitudine iar presiunea opiniei publice a urgentat finalizare procesului și totodată a determinat procurorul de ședință să ceară arestarea celor șapte cu motivul că „mediul în care trăiesc nu îi ajută să se reeduce”. Și aici are dreptate procurorul dacă rememorăm cum amenințau consătenii lor ziaristele cu violul în grup, cum spuneau: „da’ ce-o pățit, o călcat-o trenu’?” „ce-o făcut rău, o pupat o fată!”, „fata o mai fost cu zece o dată”, „ba nu, cu 12”, „era virgină? nu! atunci ce vreți!”.
De asta dacă până acum celor din Văleni li se spunea în Vaslui „vălenari”, acum li se spune „violenari”.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.