Acasă Actualitate Un angajat al Garzii Financiare Botosani -lucra-, suplimentar, ca falsificator

Un angajat al Garzii Financiare Botosani -lucra-, suplimentar, ca falsificator

DISTRIBUIȚI

Un angajat al Garzii Financiare din Botosani este cercetat penal, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, sub acuzatia de trafic de influenta si fals. Informaticianul Cezar Daniel Ungureanu a intrat in atentia politistilor si a procurorilor dupa ce a fost implicat intr-o afacere dubioasa cu carnete de sanatate eliberate de Centrul de Testare a Fortei de Munca -Caritas-, din Bucuresti, documente care s-au dovedit ulterior a fi false.

Anchetatorii au plecat, initial, de la plangerile semnate de noua persoane, care, incercand sa obtina carnetele de sanatate pentru a pleca in strainatate, au ajuns la Ioan Budeanu, de 31 de ani, din Botosani. Tanarul a fost pus sub acuzatia de trafic de influenta si arestat preventiv de catre procurorii botosaneni. Extinzand cercetarile, procurorii au ajuns la alte doua persoane, Relu Matei, din Botosani, si Cezar Daniel Ungureanu. Audierile s-au facut separat si, din cate se pare, cel care a distribuit carnetele de sanatate false este tocmai Cezar Daniel Ungureanu, care a fost pus sub acuzatia de trafic de influenta si fals. Totusi, avand in vedere ca a colaborat cu anchetatorii, angajatul Garzii Financiare este cercetat in stare de libertate. Surse judiciare din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani spun insa ca din aceasta retea mai face parte si o a patra persoana, care ar putea fi adevaratul falsificator. Pentru ca cel de-al patrulea membru al retelei nu a fost retinut pentru audieri, el fiind dintr-un alt oras, numele sau nu a fost divulgat, pentru a nu se sustrage urmaririi penale.

Paul Mustata, comisarul-sef al Garzii Financiare Botosani, sustine ca institutia nu este in nici un fel implicata. Mustata spune ca Ungureanu nu avea atributii de control, el ocupandu-se doar de transmiterea informatiilor intre Garda Financiara Botosani si Garda Financiara Bucuresti. Pe langa transmiterea si primirea datelor la si de la Bucuresti, Ungureanu se mai ocupa de aprovizionarea Garzii Financiare si tinea evidenta echipamentelor angajatilor unitatii. -Nu cunosc exact dosarul in care este cercetat Ungureanu, insa m-a sunat cineva si mi-a povestit, in mare, despre ce este vorba. El nu s-a implicat ca angajat al Garzii Financiare, ci a facut-o in nume propriu. Nu a folosit nici tehnica de la noi. Eu am inteles ca are acasa o tehnica mult mai performanta decat ceea ce avem noi aici-, a declarat Paul Mustata. Seful Garzii Financiare spune ca, in cazul in care va fi gasit vinovat, Ungureanu va fi sanctionat, chiar cu desfacerea contractului de munca.

Zilele trecute, Ioan Budeanu, primul arestat din aceasta afacere, a facut plangere impotriva masurii de arest preventiv, insa aceasta a fost respinsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.